19:36 18.11.2020

Шмигаль обговорив з віце-президентом ЄІБ фінансування закупівлі вакцини проти COVID-19

2 хв читати
Шмигаль обговорив з віце-президентом ЄІБ фінансування закупівлі вакцини проти COVID-19

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на онлайн-зустрічі з віце-президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Терезою Червінською обговорив можливість перерозподілу 50 млн євро у рамках спільного проекту "Програма розвитку муніципальної інфраструктури України" на протидію пандемії COVID-19.

"Також будемо вдячні за якнайшвидший розгляд питання про використання коштів за цією програмою на закупівлю вакцини проти COVID-19. Ми розраховуємо закупити ефективну і безпечну вакцину, яка буде мати прекваліфікацію ВООЗ, щоб провакцинувати частину населення щойно з'явиться така можливість", - зазначив Шмигаль, повідомляє "Урядовий портал".

Прем'єр-міністр також повідомив Червінській, що Україна зацікавлена в розширенні подальшої співпраці з ЄІБ, зокрема в сфері фінансування транспорту, енергетичного сектора і міської інфраструктури.

Також Україна розраховує на підписання в грудні проекту "Міський громадський транспорт України II", спрямованого на оновлення рухомого складу міського громадського електротранспорту в середніх і великих містах, а також проекту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення і відродження (Проект 3В)", що має допомогти у відновленні доріг в Луганській області для підтримки сільськогосподарського сектора.

Крім того, Шмигаль висловив надію, що Україні і ЄІБ вдасться спільно завершити найближчим часом роботу з підготовки проекту "Реконструкція злітно-посадкової смуги аеропорту "Бориспіль" і "Програми з відновлення України".

"Цінуємо співробітництво між Україною та Європейським інвестиційним банком. Розраховуємо, що спільно зможемо виробити можливі механізми підтримки України в період пандемії", - зазначив Шмигаль.

Червінська в свою чергу відзначила чудову співпрацю між Україною та ЄІБ і рішучість уряду в продовженні реформ. Вона наголосила, що Україна залишається в високих пріоритетах ЄІБ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА