20:25 18.11.2020

СБУ заблокувала постачання неякісних запчастин виробництва РФ для "Львівської залізниці"

1 хв читати
СБУ заблокувала постачання неякісних запчастин виробництва РФ для "Львівської залізниці"

Служба безпеки України (СБУ) заблокувала протиправний механізм постачання до регіональної філії "Львівська залізниця" АТ "Укрзалізниця" неякісних запчастин виробництва Російської Федерації, які ввозилися через тимчасово окуповані території.

"Оперативники спецслужби встановили, що оборудка діяла протягом 2019-2020 років. Її організатори - комерсанти, за сприяння посадовців регіональної філії. Зловмисники налагодили постачання вживаних запчастин російського виробництва до локомотивів, серед яких були взагалі непридатні для використання. Неякісну продукцію ввозили контрабандою із РФ через тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей", - повідомляє прес-служба СБУ.

За висновками експертів, своїми діями фігуранти не лише завдали "Укрзалізниці" значних збитків, а й створювали передумови до виникнення надзвичайних подій на об'єктах критичної інфраструктури залізничної галузі.

Крім того, через реалізацію таких протиправних механізмів могло здійснюватися фінансування так званих "ДНР" і "ЛНР". Також незаконні схеми гальмують розвиток вітчизняних машинобудівних підприємств, що виробляють або планують виготовлення такої продукції, створюючи при цьому додаткові робочі місця.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. У Львові та Києві проводяться обшуки у посадових осіб "Укрзалізниці" та в офісах комерційних структур постачальників.

Триває досудове розслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА