20:58 18.11.2020

Труну з тілом режисера Віктюка відправлять із Москви до Львова 21 листопада

2 хв читати
Труну з тілом режисера Віктюка відправлять із Москви до Львова 21 листопада

Труну з тілом народного артиста України та народного артиста РФ, театрального режисера Романа Віктюка буде відправлено на батьківщину до Львова наступного дня після прощання в театрі, похований артист буде поруч із батьками, повідомили "Інтерфаксу" у середу ввечері в театрі Віктюка.

"Труна з тілом Романа Григоровича вирішить до Львова 21 листопада. Він буде похований поруч зі своїми батьками", - сказала співрозмовниця агентства.

Церемонія прощання з артистом відбудеться 20 листопада в його театрі з 11:00 до 15:00. Дата похорону ще не визначена.

Раніше "Радіо Свобода" з посиланням на племінницю Віктюка, театрального діяча Катерину Віктюк повідомило, що режисер буде похований у сімейному склепі на Личаківському кладовищі у Львові поруч із батьками.

Вона розповіла, що Віктюк заповідав, щоб його поховали поруч із батьками, тому сім'я виконає його заповіт.

Як повідомлялося, Віктюк помер у Москві 17 листопада у 84-річному віці після того, як був госпіталізований для відновлення після перенесеного COVID-19.

Він народився у 1936 році у Львові, навчався в Державному інституті театрального мистецтва в Москві, після чого працював у Львові, Одесі, Києві, Вільнюсі (Литва), Талліні (Естонія), Ризі (Латвія), різних містах РФ. Із 1970-х років ставив спектаклі у різних театрах Москви, а у 1991 році відкрив там власний Театр Романа Віктюка, який через п’ять років отримав статус державного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА