08:17 19.11.2020

Прем'єр-міністр Великої Британії оголосить про виділення додатково 16,5 млрд фунтів на оборону

2 хв читати
Прем'єр-міністр Великої Британії оголосить про виділення додатково 16,5 млрд фунтів на оборону

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон у четвер планує оголосити про масовані додаткові інвестиції в сферу оборони, повідомляє Sky News.

Планується, що прем'єр повідомить парламенту про своє рішення виділити за чотири роки додатково 16,5 млрд фунтів на оборонні потреби Великої Британії. Це менше, ніж потрібно армії для вирішення всіх її поточних проблем, зазначає телеканал, проте більше, ніж очікували у військовому командуванні з урахуванням економічних складнощів, викликаних пандемією коронавірусу.

Зокрема, завдяки цим фінансовим вливанням у британській армії з'явиться космічне командування. Також планується офіційно запустити роботу спецпідрозділу для дій у кіберпросторі. Де-факто він існує вже кілька років і націлений як на оборонні, так і на наступальні операції в кіберпросторі. Уряд має намір заснувати і структуру для роботи над штучним інтелектом.

"Міжнародна обстановка - найбільш напружена і конкурентна з часів холодної війни. Британія повинна бути вірною своїм історичним традиціям і підтримувати наших союзників. Для цього нам потрібно посилити всі можливості (в сфері оборони - ІФ)", - йдеться у промові, яку Джонсон збирається виголосити перед членами парламенту. Текст виступу потрапив у розпорядження Sky News.

Завдяки космічному командуванню, Велика Британія, за задумом Джонсона, до 2022 року буде здатна самостійно здійснити запуск ракети в космос.

Телеканал зазначає, що істотна частина грошей піде не на принципово нові програми, а не реалізацію старих. Серед іншого гроші потрібні для закупівлі нової бронетехніки замість застарілої, а також - нових фрегатів ВМС. Додаткові кошти потрібні і для підтримки ядерного арсеналу країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА