12:06 19.11.2020

В облуправлінні ДСНС відбулися обшуки у справі про пожежі на Луганщині

2 хв читати
В облуправлінні ДСНС відбулися обшуки у справі про пожежі на Луганщині

Співробітники Луганської обласної прокуратури спільно зі слідчими здійснили санкціоновані обшуки в Головному управлінні та інших структурних підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) в Луганській області в рамках справи про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки під час масштабних пожеж у Луганській області.

Як повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР), слідство встановило, що однією головних причин пожеж було системне розкрадання пального під керівництвом облуправління ДСНС.

"Майже у кожному структурному підрозділі вказаного управління за вказівки керівництва були придбані спеціальні технічні засоби – прилади для корекції одометрів автомобілів. Саме з їх допомогою систематично проводились маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а паливо розкрадали. Таким чином, в управлінні ДСНС не було сформовано належний резерв паливно-мастильних матеріалів, спеціалізована техніка для гасіння пожеж під час виникнення масових пожеж на території області не змогла вчасно виїхати на місця пожежі, що не дало можливості їх оперативної локалізації", - йдеться в повідомленні.

У ДБР наголосили, що корупційні дії посадових осіб ДСНС призвели до загибелі людей, знищення споруд, будинків і лісових масивів.

Окрім цього, слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Обшуки, за даними відомства, відбулися 17 листопада.

Як повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури, під час обшуків вилучено прилади, документацію з обліку та використання паливно-мастильних матеріалів і транспортних засобів, а також щодо організації заходів із ліквідації пожеж. Також у рамках кримінального провадження відбуваються допити посадових осіб і призначено низку судових експертиз. Окрім того, слідство вивчає обставини організації та діяльності Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж, ідеться в повідомленні.

Луганська облпрокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків, і присвоєння чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (ч.2 ст.367, ч.2 ст.191 Кримінального кодексу України). Досудове розслідування здійснюють слідчі територіального управління ДБР у Краматорську.

Як повідомлялося, в липні та жовтні 2020 року в Луганській області, на території, підконтрольній українській владі, відбулися масштабні пожежі, які призвели до людських жертв, знищення приватного майна жителів і вигоряння великих територій лісових масивів.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На запорізькому напрямку воїни ССО спалили десять одиниць важкої та автотехніки ворога

Унаслідок обстрілів РФ на Донеччині за добу загинув один місцевий житель, ще п’ятеро дістали поранення

За добу окупанти обстріляли близько 20 населених пунктів Харківщини, постраждав мирний мешканець

В Одеській області вночі ліквідовано два розвідувальні дрони противника

У Херсонській області за добу через обстріли РФ загинуло троє людей

За добу Сили оборони ліквідували 840 окупантів і 30 артилерійських систем

Армія РФ за добу завдала 348 ударів по 14-ти населених пунктах Запорізької області

Авіація Сил оборони за добу атакувала дев’ять районів розташування військ РФ

На фронті відбулося понад 60 зіткнень, на новопавлівському напрямку ворог 25 разів намагався прорвати оборону

Війська РФ за добу завдали по Україні сім ракетних і 70 авіаційних ударів

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА