12:52 19.11.2020

Пересування людей в Україні через карантин вихідного дня знизилося на 20% - ЦЕС

2 хв читати

Пересування людей в Україні пішки та автомобілем знизилося з огляду на карантин вихідного дня на 20%, свідчать дані пристроїв Apple, на які посилається щотижневий моніторинг "Трекер економічного відновлення", який здійснює Центр економічних стратегій (ЦЕС).

"Очікувано бачимо різке скорочення пересування українців через обмеження у вихідні, свідчать дані Apple за останні вихідні. Хоча активність і так поступово знижувалася останні місяці, за останні вихідні на 20% менше пересувалися пішки та автомобілем порівняно із середнім показником за суботу-неділю трьох тижнів до карантину", - наголошується в релізі ЦЕС, який проводить щотижневий моніторинг таких даних.

При цьому дані Google за останні вихідні поки що відсутні, прокоментувала одна з авторів звіту Анастасія Телетьон. Однак за останні декілька тижнів показники Google показують незначний спад із користування транспортом і відвідування розважальних закладів.

Згідно з даними "Трекера", показники активності на ринку праці й на ринку електроенергії залишаються стабільними, ринок оренди квартир у Києві показує незначне охолодження.

Моніторинг транзакцій із "Приват24" і POS-терміналів показує, що українці не знижують своєї платіжної активності.

"Поки що дані ще не захопили "карантину вихідного дня", тому не можна сказати, чи був негативний вплив обмежень на оплати в магазинах. Але загалом у листопаді й жовтні бачимо стабільність і відновлення докарантинних показників і в онлайн-методиках оплат, і фізично в торговельних точках", - пояснили в ЦЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА