15:52 19.11.2020

Зеленський на зустрічі з послами G7: Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишиться на посаді

2 хв читати
Зеленський на зустрічі з послами G7: Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишиться на посаді

 

Президент України Володимир Зеленський обговорив під час відеозустрічі з послами G7 та ЄС кризу, спричинену останніми рішеннями Конституційного Суду України (КС)

"Дипломати повністю підтримали швидку реакцію української влади на рішення Конституційного Суду України. Сторони погодилися, що треба забезпечити процедуру чесного та прозорого відбору нових суддів КСУ", - повідомляє в четвер прес-служба глави держави за підсумками зустрічі, в якій брали участь також керівник Офісу президента (ОП) Андрій Єрмак і директор Національного антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник.

Президент наголосив, що категорично не сприймає останні рішення Конституційного Суду, зокрема щодо скасування частини положень антикорупційного законодавства. "Воно фактично "обнулило" всю систему боротьби з корупцією", - заявив він.

Зеленський зазначив, що першочерговим завданням української влади було забезпечити безперервну діяльність антикорупційних органів і відновити роботу системи електронного декларування.

Глава держави нагадав, що нещодавно спілкувався з цього питання з головою Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, який запропонував її експертизу в цій складній ситуації.

Крім того, Зеленський представив конкретні кроки для виходу з конституційної кризи. Серед них - відновлення до кінця року кримінальної відповідальності за брехню в деклараціях, повернення всіх контрольних функцій Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і вирішення питання Конституційного Суду.

Окремо президент наголосив, що перед українською владою стоїть більш стратегічне завдання - реформа судової системи.

"Переконаний, що є нагальна потреба відновити довіру громадян України до судової системи. Саме зараз - найкращий час для реалізації судової реформи", - сказав він.

Зеленський розповів, що була поновлена робота Комісії з питань правової реформи при Офісі президента, робота якої спрямована, зокрема, на реформування судової влади в Україні. Також наразі відбуваються консультації з міжнародними партнерами щодо відповідних законодавчих ініціатив.

Посли G7 зазначили, що підтримують зусилля президента для реалізації судової реформи, яка є ключовим чинником для переходу України на новий рівень євроінтеграції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА