19:21 19.11.2020

В Офісі президента зазначають, що обшуки в Музеї Революції гідності не зовсім до часу, але при цьому вони стосуються задокументованих фактів

3 хв читати
В Офісі президента зазначають, що обшуки в Музеї Революції гідності не зовсім до часу, але при цьому вони стосуються задокументованих фактів

В Офісі президента зазначають, що слідчі дії в музеї Революції гідності, що відбулися напередодні річниці початку Майдану, викликають занепокоєння, але при цьому вони стосуються "чітких документальних речей".

"Сьогодні правоохоронці провели обшуки в приміщенні музею Революції гідності. Будемо відверті: така новина, вже з заголовка не може не викликати різних, дуже полярних емоцій. Зокрема, вкрай деструктивних. Але хочемо наголосити кілька важливих речей для всіх нас - і для тих , хто сьогодні обурився, і для тих, хто насміхався, і для тих, хто просто хоче розібратися, що сталося", - повідомляє прес-служба Офісу президента на сторінці в Facebook.

Так, в ОП зазначають, що викликає занепокоєння той факт, що слідчі дії пройшли чітко напередодні річниці початку Майдану.

"Зрозуміло, що цей непересічний день завжди викликає емоції, завжди переживається гостро. Для мільйонів українців ще й досі живі ті відчуття, які були під час Майдану. Тому будь-яка необережність зараз може сприйматися як виклик цінностям Майдану або як свідома гра на суспільних суперечностях. Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? Зрозуміло, що це точно не сприяє суспільній злагоді у державі", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим в Офісі президента наголошують, що правоохоронці повинні враховувати такі речі, коли немає термінової необхідності для слідчих дій.

"За своїм змістом питання про сьогоднішні події в Музеї зводиться до конкретних та чітких документальних речей. Згідно з повідомленнями правоохоронців, йдеться про підозру щодо посадовців Музею у розкраданні коштів. Якщо гроші справді розтрачені, якщо дійсно було зловживання службовим становищем, то це легко довести. А отже, всі все побачать", - сказано в повідомленні.

В ОП зазначили, що повинен бути чіткий правовий шлях, тому що будь-яке цивілізоване суспільство зацікавлене в коректному виконанні законів для запобігання правопорушень в державі.

"Ще раз наголосимо на ключовому: емоцій у ці дні щороку й так дуже багато, тому не варто штучно додавати нових. Особливо не варто це робити шляхом добре відомих політичних спекуляцій. Ми всі зацікавлені у правді та злагоді. Цим, власне, й мають завершитися сьогоднішні події навколо Музею Революції гідності – чітким юридичним висновком", - підсумували в Офісі президента.

Як повідомлялося, прес-служба музею Революції гідності заявила щодо проведення обшуків уранці 19 листопада. Генеральний директор музею Ігор Пошивайло також повідомив, що слідчі поліції і СБУ провели обшуки у нього вдома.

"О 7 ранку увірвалися в будинок з обшуком слідчі поліції і СБУ. Так само вранці ці ж хлопці заблокували роботу ще двох приміщень Національного музею Революції гідності. Вилучено носії інформації (неправомірно) і документацію з фінансово-господарської діяльності", - повідомив він.

Прес-служба поліції Києва повідомила, що обшуки проводилися на підставі постанови слідчого судді Голосіївського районного суду м Києва в приміщеннях музею, компанії-підрядника і за місцями проживання відповідних посадових осіб з метою фіксації відомостей про обставини скоєння кримінальних злочинів і отримання інших доказів у кримінальному провадженні про розкрадання коштів, виділених на реконструкцію об'єкта.

Пізніше в Національному музеї Революції гідності заявили, що, незважаючи на моральний тиск, обумовлений проведеними у них обшуками, продовжують роботу з підготовки заходів, приурочених до річниці Революції.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА