19:33 19.11.2020

Суд за позовом адміністрації КЗРК до протестувальників продовжиться 30 листопада, профспілка залучить юристів із Києва

2 хв читати
Суд за позовом адміністрації КЗРК до протестувальників продовжиться 30 листопада, профспілка залучить юристів із Києва

Судове засідання в Жовтневому районному суді Кривого Рогу за цивільним позовом адміністрації Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК, Дніпропетровська обл.) до працівників підприємства, що брали участь у протестах, продовжиться 30 листопада.

"Питання вирішено - на чергове засідання суду 30 листопада приїдуть фахівці-юристи з Києва", - написав лідер Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) Михайло Волинець на своїй сторінці у Facebook за підсумками судового засідання, що відбулося 18 листопада.

При цьому він висловив підозру в симпатії суду до адміністрації КЗРК та ігноруванні сторони відповідачів, їхнього захисту. Волинець також вважає, що адміністрація підприємства ставить за мету виснажити, деморалізувати відповідачів (гірників) і тих, хто різними способами надає їм підтримку.

Як повідомлялося, гірники шахти "Октябрська" КЗРК 3 вересня залишилися під землею у рамках протесту, пізніше до них долучилися працівники інших шахт підприємства. Адміністрація КЗРК з 1 вересня підвищила тарифні ставки і посадові оклади на 10-25%, з 1 жовтня працівникам підвищено зарплату ще на 10%. У результаті із 414 протестувальників чотирьох шахт лише 21 людина залишалася на ранок 15 жовтня в шахті "Октябрська". 15 жовтня ввечері було підписано угоду між адміністрацією та представниками трудового колективу. Гірники припинили страйк і вийшли на поверхню.

КЗРК 28 вересня звернувся до Жовтневого райсуду Кривого Рогу з позовом до 10 відповідачів - фізичних осіб, що є працівниками підприємства, треті особи - профспілкові організації підприємства, про визнання незаконним страйку, організованого відповідачами в підземних умовах шахт підприємства і розпочатого 3 вересня без оголошення та висунення офіційних вимог адміністрації.

Судове засідання було призначене на 16 жовтня, але потім перенесене на 6 листопада, 18 листопада відбулося чергове засідання.

Комбінат спеціалізується на підземному видобутку залізної руди.

Шахти "Октябрська", "Родіна", "Гвардійська" і "Тернівська" входять до складу ПАТ "КЗРК". Компанії Starmill Limited належить 99,88% акцій комбінату.

КЗРК володіють група "Метинвест" та група "Приват". Операційне управління підприємством здійснює група "Приват".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА