07:35 20.11.2020

Глава Єврокомісії пояснила свою позицію щодо російської вакцини проти коронавірусу

1 хв читати
Глава Єврокомісії пояснила свою позицію щодо російської вакцини проти коронавірусу

Європейські лідери не обговорювали під час відеоконференції придбання Угорщиною російської вакцини Sputnik V, ЄС виходить у своїй політиці вакцин з їх безпеки і надійності, заявила глава Єврокомісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн.

"Ні, це не було предметом дискусії цієї відеоконференції. Загалом же ми знаємо, що вакцинація - це питання безпеки і довіри. І ця безпека, і ця довіра, вони будуть, коли є прозорість за даними, що стосуються розробки вакцин або ходу клінічних випробувань", - сказала фон дер Ляєн ввечері в четвер на прес-конференції в Брюсселі за підсумками віртуального саміту Євросоюзу, що відбувся, головним питанням якого була боротьба проти пандемії COVID-19.

"Отже, я вважаю, що надзвичайно важливо, щоб будь-яка вакцина, яка буде використовуватися, була б предметом процедури дозволу Європейського агентства лікарських засобів. Все це - при цій прозорості, породжує довіру і гарантує повну нешкідливість вакцини. Така моя думка", - пояснила голова Європейської комісії у відповідь на відповідне питання.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА