14:49 20.11.2020

В Україні має бути утворено Національний центр координації стійкості - Данілов

1 хв читати
В Україні має бути утворено Національний центр координації стійкості - Данілов

В Україні має бути утворено Національний центр координації стійкості, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов під час міжвідомчої робочої наради за участю представників органів виконавчої влади, народних депутатів та експертного середовища.

"Данілов нагадав, що нещодавно затверджена президентом України Володимиром Зеленським Стратегія національної безпеки України передбачає запровадження національної системи стійкості для забезпечення високого рівня готовності суспільства і держави до реагування на широкий спектр загроз", - повідомляє в п'ятницю прес-служба апарату РНБО.

Данілов зазначив, що створення такої системи і відповідного координаційного центру є вкрай актуальним питанням для України. "Йдеться про загрози фундаментального характеру", - сказав він.

За словами секретаря РНБО, центр має стати не лише структурою оперативного реагування на виклики, а й потужним аналітичним хабом, у якому працюватимуть фахівці - представники суб'єктів сектора безпеки і оборони.

"В Україні є всі потужності для забезпечення роботи такого центру: Ситуаційний центр глави держави в Офісі президента України, Головний ситуаційний центр України, Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА