15:59 20.11.2020

Франція, ймовірно, пройшла пік другої хвилі COVID-19 - агентство охорони здоров'я

2 хв читати

Франція, очевидно, змогла пройти через пік другої хвилі епідемії коронавірусу COVID-19, заявили в п'ятницю в моніторинговому агентстві Sante Publique France при французькому міністерстві охорони здоров'я.

"Хоча показники все ще тримаються на високих рівнях, вони змушують припустити, що пік другої хвилі - позаду", - цитують заяву агентства французькі ЗМІ.

У Sante Publique France зазначили, що завдяки комендантській годині та режиму ізоляції, запровадженим у Франції, приріст випадків COVID-19 впав на 40% за тиждень, госпіталізацій - на 13%, а кількість осіб у палатах інтенсивної терапії - на 9%. При цьому кількість летальних випадків серед інфікованих стабілізувалася - 3 тис. 756 за цей тиждень порівняно з 3 тис. 817 тижнем раніше.

В агентстві також наголосили, що у французьких містах, де запровадили обмеження раніше, тепер спостерігається значніше скорочення чисельності госпіталізованих. У Sante Publique France зазначили, що обмежувальні заходи безпосередньо впливають на статистику захворюваності, але ізоляція починає давати ефект лише приблизно через десять днів після її оголошення.

Водночас у Sante Publique France заявили, що, незважаючи на позитивні зміни в ситуації, заходи безпеки послабляти не можна.

У свою чергу в п'ятницю міністр транспорту Франції Жан-Батіст Джеббарі попередив, що ще зарано говорити, чи дозволить влада з огляду на епідемічну обстановку подорожувати населенню на Різдво.

ЗМІ нагадують, що уряд запровадив комендантську годину в Парижі та низці інших міст 17 жовтня, за тиждень й інші міста пішли за цим прикладом. 30 жовтня на всій території країни було оголошено режим ізоляції, проте менш суворий, ніж навесні цього року, зазначають ЗМІ.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у Франції за час пандемії діагностували понад 2,08 млн випадків зараження коронавірусом. Більше ніж 47,1 тис. інфікованих померли, одужали 147 тис. 569 людей. Франція посідає четверте місце у світі за кількістю випадків COVID-19 і сьоме за кількістю летальних випадків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА