20:05 20.11.2020

У Швеції зафіксовано добовий рекорд заражень на COVID-19

2 хв читати
У Швеції зафіксовано добовий рекорд заражень на COVID-19

У Швеції за одну добу виявили 7 240 нових випадків зараження коронавірусною інфекцією, що стало добовим рекордом для країни, яка під час першої хвилі заражень COVID-19 навесні не вводила строгих обмежувальних заходів, пише в п'ятницю портал The Local.

Новий рекорд майже на півтори тисячі перевищує попередній: на початку місяця за добу коронавірус виявили у 5 990 жителів Швеції.

У зв'язку зі спалахом вірусу адміністрації міст Стокгольма і Мальме оголосили про закриття музеїв, галерей, спортивних залів і басейнів.

Стокгольм також ввів заборону на відвідування притулків для людей похилого віку. У Мальме, зі свого боку, заявили, що поки не мають наміру вводити таке обмеження.

У Швеції з п'ятниці не можна буде купити алкоголь після 22.00.

На початку тижня в країні почала діяти заборона на проведення заходів чисельністю більше восьми осіб. Заборона поширюється на проведення концертів, вистав, спортивних заходів. Школи та офіси під обмеження не потрапили.

У березні цього року в Швеції обмежили максимальну чисельність учасників масових заходів до 50 осіб, потім у кінці жовтня влада збільшила максимум до 300 осіб.

Під час першої хвилі коронавірусу навесні 2020 року Швеція на відміну від інших європейських країн не обмежувала повністю через пандемію пересування жителів країни, роботу підприємств і розважальних установ, барів, магазинів, ресторанів і шкіл.

Нині в Швеції діють переважно заходи рекомендаційного характеру. У кількох регіонах, включно з Стокгольмом, людям радять уникати громадських місць і магазинів, за винятком продуктових і аптек, а також уникати вечірок або інших зборів людей.

За час пандемії в Швеції було зафіксовано понад 208 тис. випадків зараження інфекцією. Від наслідків зараження COVID-19 в країні померли 6 406 пацієнтів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА