07:05 21.11.2020

В Україні почав діяти закон про штрафи в 170-255 грн за неносіння масок у громадських місцях

1 хв читати
В Україні почав діяти закон про штрафи в 170-255 грн за неносіння масок у громадських місцях

В Україні правоохоронці та уповноважені особи відтепер, 21 листопада, мають право штрафувати громадян за неносіння маски в громадських місцях.

Відповідний закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)" №1000-IX Верховна Рада прийняла 6 листопада, президент України Володимир Зеленський підписав 19 листопада, а 20 листопада він був опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Відповідно до закону, штрафувати будуть за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, зокрема, виготовлених самостійно. При цьому законом встановлено, що респіратор або захисна маска повинна закривати ніс і рот.

Розмір штрафу складе від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170-255 грн). Штрафи можуть виписувати уповноважені представники місцевої влади, поліцейські, а також співробітники Державної санітарно-епідеміологічної служби.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА