06:57 22.11.2020

ЦВК зобов'язала Полтавську міську ТВК встановити результати виборів депутатів міськради з урахуванням висновків суду

2 хв читати
ЦВК зобов'язала Полтавську міську ТВК встановити результати виборів депутатів міськради з урахуванням висновків суду

Центральна виборча комісія на черговому засіданні 21 листопада зобов'язала Полтавську міську ТВК встановити результати виборів депутатів Полтавської міської ради з урахуванням висновків суду, а також передати в ТВК виборчу документацію.

"Комісія зобов'язала Полтавську міську ТВК встановити результати виборів депутатів Полтавської міської ради з урахуванням висновків суду", - сказано в повідомленні ЦВК, оприлюдненому в суботу ввечері.

Зокрема, зазначається, що до ЦВК надійшла скарга кандидата в депутати Полтавської міськради Семика, в якій він просить, зокрема, "визнати протиправною бездіяльність Полтавської міської територіальної виборчої комісії Полтавського району Полтавської області щодо невиконання постанови Другого апеляційного адміністративного суду від 17 листопада 2020 р ., не усунення порушень виборчого законодавства, встановлених судом, встановлення результатів виборів в Полтавській міській раді з урахуванням висновків суду" і зобов'язати цю комісію усунути зазначені порушення та встановити зазначені результати виборів".

"Розглянувши скаргу, а також інші документи і матеріали, що надійшли в ЦВК, Комісія задовольнила її частково, визнавши протиправною бездіяльність Полтавської міської ТВК, яка полягає в незабезпеченні встановлення точних і достовірних результатів виборів депутатів Полтавської міської ради з урахуванням голосів виборців на виборчій дільниці № 531 236 і невиконання нею постанови Другого апеляційного адміністративного суду від 17 листопада 2020 року", - сказано в повідомленні.

Крім того, ЦВК зобов'язала зазначену ТВК невідкладно вжити заходів, спрямованих на виконання зазначеної постанови суду і встановлення результатів виборів депутатів Полтавської міськради з урахуванням висновків суду.

Також ЦВК зобов'язала Полтавський міський ТВК передати Шевченківській районній у місті Полтава ТВК виборчу документацію з виборів депутатів Полтавської міськради ДВК зазначеної виборчої дільниці з особливостями, визначеними в цій постанові. Після цього зазначена районна ТВК невідкладно зобов'язана встановити підсумки голосування з урахуванням голосів виборців на зазначеній виборчій дільниці, а Полтавський міський ТВК - результати виборів депутатів Полтавської міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА