13:36 22.11.2020

Явка виборців на повторних місцевих виборах на 11 ранку становила майже 10%

2 хв читати
Явка виборців на повторних місцевих виборах на 11 ранку становила майже 10%

На 11 ранку неділі явка виборців на повторних місцевих виборах становила 9,7%, повідомив старший аналітик громадянської мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев.

"Явка станом на 11.00 за даними дослідження "ОПОРИ" становить 9,7%, похибка вибірки – 0,5%. Це інтегрований показник для міст, де проводиться повторне голосування в межах репрезентативного дослідження "ОПОРИ", – сказав Клюжев під час онлайн-марафону в неділю.

Як додала голова правління мережі Ольга Айвазовська, ця явка є репрезентативною для 11 територіальних громад.

"Ми її не отримуємо з територіальних виборчих комісій... фактично ми проводимо паралельний підрахунок явки", – зазначила вона.

Також Айвазовська повідомила, що спостерігачі поки що не фіксують серйозних порушень виборчого процесу.

"Виборчий процес почався, він проходить здебільшого законним способом... є, певні порушення процедур вимог законодавства, але ці порушення поки що не є надзвичайно серйозними", – сказала вона

За словами Айвазовської, вчасно (8.00-8.30) почали свою роботу 81,17% виборчих дільниць. Вона розповіла, що на 0,42% дільниць голосування не почалося і після 8.30 ранку.

"Одна з них розміщена в Полтаві, де сім членів виборчої комісії просто не прийшли ні на ранкове засідання, ні на початок голосування. Ми відстежуємо ситуацію на цих дільницях, і в Полтаві ця дільниця вже почала свою роботу", – зазначила вона.

Айвазовська розповіла, що спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували, що на 18,41% дільниць голосування почалося раніше, ніж о вісім ранку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА