17:11 22.11.2020

Поліція відкрила в день голосування в Дніпрі три кримінальних провадження через порушення, зокрема через ярмарки з агітацією

1 хв читати
Поліція відкрила в день голосування в Дніпрі три кримінальних провадження через порушення, зокрема через ярмарки з агітацією

Поліція з ранку неділі відкрила три кримінальних провадження у зв'язку з порушеннями в день голосування у другому турі на виборах мера Дніпра.

Як повідомляється на сторінці обласної поліції в Facebook, станом на 15.00 надійшло 108 заяв і повідомлень, пов'язаних із порушеннями виборчого законодавства.

Два кримінальних провадження відкрито за ч.1 та ч. 3 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) Кримінального кодексу України. У рамках розслідування першого факту буде встановлено обставини зникнення печатки виборчої комісії на одній з дільниць в Амур-Нижньодніпровському районі. За другим порушенням поліція розслідує факт підпису протоколу про підрахунок голосів виборців до його остаточного заповнення (виборча дільниця Новокодацькому районі Дніпра).

Крім того, поліцейські відкрили кримінальне провадження після перевірки повідомлення про те, що в Дніпрі проходять ярмарки з агітацією за одного з кандидатів на посаду міського голови. Цей факт кваліфіковано за ч.2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму) Кримінального кодексу України.

У Дніпрі у другому турі виборів беруть участь мер Борис Філатов (партія "Пропозиція") і голова наглядової ради АТ "Дніпропетровський стрілочний завод" Загід Краснов (партія "Громадська сила").

Джерело: https://www.facebook.com/PoliceDniproRegion/posts/1655520074608640

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА