21:27 22.11.2020

На акціях протесту в Білорусі затримали понад 310 осіб

1 хв читати
На акціях протесту в Білорусі затримали понад 310 осіб

За даними правозахисного центру "Весна" на несанкціонованих акціях протесту в Білорусі затримано понад 300 осіб.

У списках "Весни" зараз 304 людини, він продовжує доповнюватися. Кількох затриманих вже відпустили.

Найбільше затримань, за даними правозахисників, було в Мінську, але проводилися вони і в Гродно, Бресті, Новополоцьку, Заславлі, Пінську, Ляховичах, селищі Боровляни під Мінськом.

22 листопада в білоруській столиці і деяких інших містах відбулись локальні акції протесту. Силовики не давали протестувальникам зібратися в великі колони, проводили затримання, застосовували спецзасоби. Вранці до Мінська була спрямована військова техніка, огороджені центральні площі. Через протести в столиці закривали понад 10 станцій метро, мобільний інтернет був відсутній кілька годин.

Як зазначила раніше агентству "Інтерфакс-Захід" офіційний представник МВС Ольга Чемоданова, в Білорусі "кількість учасників несанкціонованих масових заходів поступово знижується".

За даними правозахисників, на вечір 15 листопада, під час попередніх недільних акцій в республіці були затримані понад 900 осіб, зокрема 18 журналістів. За даними МВС, 15 листопада в місця тримання затриманих були поміщені понад 700 осіб. 22 листопада повідомлень про затримання журналістів не надходило.

У Білорусі з 9 серпня тривають масові акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цей пост з 1994 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА