09:02 23.11.2020

Енергоблок №2 Запорізької АЕС підключено до енергосистеми після планового ремонту

1 хв читати
Енергоблок №2 Запорізької АЕС підключено до енергосистеми після планового ремонту

Запорізька АЕС о 21:07 неділі підключила енергоблок №2 Запорізької АЕС до енергосистеми після проведення середнього планово-запобіжного ремонту, повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом".

"22 листопада 2020 року о 21:07 після завершення середнього планово-запобіжного ремонту енергоблок №2 Запорізької АЕС підключено до енергосистеми. Триває набір потужності. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що під час ремонту, який тривав 104 доби, на енергоблоці виконано заплановані регламентні та надрегламентні роботи. Зокрема, здійснено капітальний і середній ремонт основного та допоміжного обладнання. Також здійснено заходи, заплановані в рамках реалізації Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків АЕС.

Нині в роботі перебувають п’ять енергоблоків ЗАЕС. На енергоблоці №5 триває 222-га доба планового середнього ремонту.

Радіаційний фон у районі розташування Запорізької АЕС та в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген за годину, що відповідає природному радіаційному фону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА