10:00 23.11.2020

Лідери G20 у декларації за підсумками саміту зобов'язалися працювати над постачанням вакцини від коронавірусу

1 хв читати
Лідери G20 у декларації за підсумками саміту зобов'язалися працювати над постачанням вакцини від коронавірусу

 Лідери G20 на віртуальному саміті, що завершився в неділю, зобов'язалися працювати над забезпеченням усієї планети вакциною від коронавірусу, а також над формуванням збалансованого "постковідного" світопорядку.

"Ми доклали зусиль і мобілізували ресурси на те, щоб фінансувати розробку, виробництво та поширення безпечних й ефективних систем діагностування та лікування COVID-19, а також вакцин. Ми намагатимемося, щоб усі люди мали легкий доступ до цих препаратів", - йдеться в комюніке за підсумками саміту.

Учасники саміту констатували, що пандемія коронавірусу стала сильним ударом по економіці й загалом - по життю людей. У документі зазначено, що економіка почала відновлюватися, хоч і нерівномірними темпами, але поширення вірусу, як і раніше, становить загрозу. "Група двадцяти" закликала банки розвитку активізувати зусилля із підтримки економіки.

У декларації зазначено, що сторони ухвалили рішення щодо продовження до кінця червня 2021 року програми із замороження боргів бідних країн для того, щоб вони могли спрямувати ресурси на боротьбу з коронавірусом.

Лідери зобов'язалися вести світ до сильної, збаланcованої, інклюзивної постковідної ери. Зокрема, особливий наголос у документі зроблено на сферах освіти і туризму.

Саміт, що відбувся у форматі відеоконференції, став фінальним заходом саудівського головування в G20. Наступного року в G20 головуватиме Італія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА