13:52 23.11.2020

Правоохоронці прийшли з новою перевіркою до музею Революції гідності

1 хв читати

 У Національному музеї Революції гідності заявляють, що правоохоронці в понеділок прийшли до них з новою перевіркою: експертизою будівництва музею.

"А в нас нова перевірка. Кажуть, "експертиза будівництва музею"! Не меморіалу, якого стосується слідство, а музею, навіть проектування якого не розпочиналося. Можемо підказати слідчим, де предмет їхнього інтересу, але не будемо заважати демонструвати свою "професійність", - повідомляє прес-служба музею на сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, прес-служба музею Революції гідності заявила про проведення обшуків уранці 19 листопада. Генеральний директор музею Ігор Пошивайло також повідомив, що слідчі поліції та СБУ провели обшуки в нього вдома.

Прес-служба поліції Києва повідомила, що обшуки проводилися на підставі постанови слідчого судді Голосіївського районного суду м. Київ у приміщеннях музею, компанії-підрядника та за місцями проживання відповідних посадових осіб із метою фіксації відомостей про обставини скоєння кримінальних злочинів і отримання інших доказів у кримінальному провадженні про розкрадання коштів, виділених на реконструкцію об'єкта.

Пізніше в Національному музеї Революції гідності заявили, що попри моральний тиск, зумовлений обшуками, продовжують роботу з підготовки заходів, приурочених до річниці Революції.

В Офісі президента зазначили, що слідчі дії в музеї Революції гідності напередодні річниці початку Майдану викликають занепокоєння, але при цьому вони стосуються "чітких документальних речей".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА