20:13 23.11.2020

Глава Євроради запросив Байдена до Брюсселя на зустріч з лідерами ЄС

2 хв читати
Глава Євроради запросив Байдена до Брюсселя на зустріч з лідерами ЄС

Голова Європейської ради Шарль Мішель у телефонній розмові з Джо Байденом, який оголосив про свою перемогу на виборах президента США, запросив його на зустріч з главами держав і урядів країн ЄС.

"Давайте відновимо міцний союз ЄС-США. Я щойно поговорив з обраним президентом Джо Байденом і запросив його на спеціальну зустріч у Брюсселі в наступному році з (лідерами) 27 країн ЄС", - написав Мішель в Twitter увечері в понеділок.

"Настав час об'єднати зусилля в боротьбі проти COVID-19, за клімат, безпеку і багатосторонність", - наголосив глава Євроради.

Трохи пізніше прес-служба голови Євроради розповсюдила комюніке, в якому повідомлялося, що Мішель привітав Байдена з обранням 46-м президентом Сполучених Штатів, а Камалу Гарріс - майбутнім віце-президентом.

Глава Євроради привітав тверду відданість обраного президента Байдена союзникам Америки і його підтримку співпраці з Євросоюзом.

"Настав час об'єднати зусилля. У мінливому світі наше партнерство буде важливішим, ніж будь-коли, для захисту наших громадян, відновлення економіки, зупинки глобального потепління і створення більш безпечного світу. ЄС і США завжди будуть мати більший вплив, якщо робитимуть спільні кроки", - заявив Мішель.

Він також подякував Байдену за його підтримку виконання угоди про вихід Великої Британії з ЄС, йдеться в комюніке Європейської ради.

У свою чергу голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн також у Twitter зазначила: "Приємно поговорити з обраним президентом Джо Байденом. Я привітала його з перемогою. Це новий початок глобального партнерства між ЄС і США".

"Сильний Євросоюз і сильні США, працюючи разом, можуть формувати глобальний порядок денний, заснований на співробітництві, багатосторонності, солідарності і спільних цінностях", - написала вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА