08:18 24.11.2020

SpaceX у вівторок спробує розпочати нову спробу виведення на орбіту групи інтернет-супутників Starlink

1 хв читати
SpaceX у вівторок спробує розпочати нову спробу виведення на орбіту групи інтернет-супутників Starlink

Нову спробу запуску на орбіту важкої ракети-носія Falcon 9 з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угруповання глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink буде зроблено у вівторок, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

Напередодні запуск було перенесено на добу з огляду на несприятливі погодні умови.

Запуск 16-ї за рахунком групи інтернет-супутників Starlink планується здійснити 23 листопада о 21:34 за часом Східного узбережжя США (24 листопада о 4:34) із 40-го стартового комплексу космічного центру імені Кеннеді у Флориді.

Попередню партію з 60 супутників Starlink було запущено 24 жовтня. Орбітальне угруповання SpaceX уже складається із 893 космічних апаратів системи Starlink.

Наразі компанія є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів цього типу (в подальшому - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дасть змогу забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що вже у 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям усю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплено майже всю планету. Загальну суму інвестицій у реалізацію проекту оцінюють у $10 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА