08:26 24.11.2020

В Європі спостерігається зниження темпів поширення коронавірусу

5 хв читати
В Європі спостерігається зниження темпів поширення коронавірусу

У країнах Європи відзначається зниження добових показників захворюваності коронавірусом COVID-19, але обмеження з боротьби з інфекцією в більшості країн регіону залишаються в силі.

Добові показники захворюваності продовжують падати у Франції після піку в 88 тис. 790 випадків, зафіксованого 7 листопада. У понеділок французькі органи охорони здоров'я відзвітували про 4 тис. 452 випадки за 24 години, тоді як у неділю показники склали 13 тис. 157. Захворюваність знижується четвертий день поспіль.

Однак, таке різке зниження, зазначають західні ЗМІ, зокрема, пояснюється і традиційно меншою кількістю тестувань за неділю. Водночас, за тиждень у середньому в день виявлялося 21 тис. 918 випадків: цей показник опустився нижче позначки в 22 тис. уперше з 17 жовтня.

Також за добу помер ще 501 інфікований - вдвічі більше, ніж за попередній період у неділю, коли померли 214 заражених. Загальна кількість летальних випадків зросла до 49 тис. 233, а випадків COVID-19 - до 2 млн 144 тис. 660. За захворюваністю коронавірусом Франція займає четверте місце в світі, а за смертністю - сьоме.

У Великій Британії зареєстрований найнижчий добовий приріст заражених на COVID-19 - 15 тис. 450 випадків; добова кількість смертей за тиждень знизилася на 6% і склала 206.

Раніше в понеділок прем'єр-міністр Борис Джонсон нагадав, що введений раніше в Англії режим ізоляції завершиться 2 грудня: люди зможуть знову залишати домівки і зустрічатися кількістю не більше шести, знову відкриються магазини і спортзали; влада дозволить займатися спортом на відкритому повітрі. Однак всі обмежувальні заходи разом з локдауном не закінчаться.

Він зазначив, що посилена боротьба з вірусом на цьому етапі дасть жителям більше свободи в спілкуванні з родичами і друзями на Різдво.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, всього в Великій Британії за час пандемії виявили понад 1,51 млн випадків зараження коронавірусом, понад 55 тис. осіб із COVID-19 померли.

В Італії за цю добу виявили 22 тис. 930 нових випадків коронавірусу, що на 5,4 тис. нижче показника, зафіксованого в неділю (28 тис. 334) та на 4,4 тис. нижче цифр, опублікованих минулого понеділка, 16 листопада ( 27 тис. 354). Всього в країні за час пандемії діагностували понад 1,4 млн заражень на COVID-19.

За 24 години в Італії померли 630 інфікованих, що майже на 70 вище, ніж напередодні (562). Загальна кількість летальних випадків серед людей з коронавірусом у понеділок перевищила 50 тис., таким чином, Італія стала шостою країною у світі і другою у Європі - після Великої Британії, де показник смертності перевищив цю позначку.

При цьому, понад 584 тис. італійців перехворіли на коронавірус.

В Іспанії добовий показник випадків коронавірусу на 100 тис. жителів країни знизився до 374, і зазначається, що вперше з 23 жовтня він становить менше 400. Так, згідно з даними Міністерства охорони здоров'я країни, за період з п'ятниці до понеділка в Іспанії виявили 25 тис. 795 інфікованих , зафіксували 511 випадків смерті серед людей з коронавірусом.

Таким чином, за час пандемії в Іспанії було зафіксовано понад 1,5 млн заражень коронавірусів, кількість смертей серед інфікованих перевищує позначку в 42,5 тис.

За даними влади Іспанії, рівень зараження коронавірусом COVID-19 за період останніх двох тижнів у середньому коливався на позначці 400 випадків на кожні 100 тис. людей. Автономні співтовариства країни вдаються до обмежувальних заходів у залежності від серйозності епідеміологічної ситуації. Так, автономне співтовариство Мадрид, на території якого розташована столиця Іспанії, а також Кастилія Ла-Манча мають намір закрити адміністративні кордони на період з 4 до 14 грудня, коли в країні відзначається національне свято - День конституції (6 грудня). Обмеження діють також у Країні басків, Валенсії, Наваррі, Мурсії і Каталонії.

Водночас в Каталонії, як і в автономному місті Мелілья, з нинішнього понеділка, дозволили відкрити готельні об'єкти, об'єкти громадського харчування та спортивні об'єкти, однак при дотриманні певних обмежень з кількості присутніх.

У Люксембургу влада, навпаки, вводить нові обмеження з боротьби з коронавірусом. Так, прем'єр країни Ксав'є Бетель у понеділок оголосив про закриття барів, кафе, ресторанів і спортзалів до 15 грудня з метою стримати поширення коронавірусної інфекції.

Парламент проголосує щодо заходів у середу. У разі схвалення, вони почнуть діяти в четвер.

При цьому магазини продовжать працювати в умовах дотримання відвідувачами соціальної дистанції і носіння масок.

Згідно з даними Європейського центру з запобігання і контролю за захворюваннями, в Люксембургу найвищий показник інфікування COVID-19 на душу населення серед країн Європейського союзу. Значна кількість випадків коронавірусу припадає на прикордонних працівників.

За даними статистичного сайту Worldometer, середньодобовий приріст випадків COVID-19 в Люксембургу з жовтня становить понад 500. 18 листопада був зафіксований рекордний показник у 892 випадки зараження. При цьому кількість добових летальних випадків не досягає 10.

Всього в країні з початку пандемії виявили понад 31 тис. заражень, кількість смертей серед людей з коронавірусом досягла 273. Понад 22 тис. жителів країни одужали.

За даними порталу Worldometers, в Угорщині за добу виявили 3 тис. 334 випадки COVID-19: це менше, ніж напередодні (4 тис. 320), і загалом в країні. Після зростання масштабів інфікування з другої половині жовтня спостерігається спад захворюваності. Так, максимальні показники відзначалися 7 листопада (5 тис. 318), 16 листопада (6 тис. 495) і 17 листопада (5 тис. 203) відповідно. Також за добу було зафіксовано 91 летальний наслідок, а смертність варіюється цього місяця від 55 (9 листопада) до 121 (21 листопада) летальних результатів.

Тим часом, з метою домогтися зниження захворюваності влада намагається розмежувати доступ покупців у магазини: відтепер в будні дні з 9:00 до 11:00 за місцевим часом тільки особи старше 65 років можуть ходити за покупками, у вихідні - з 8.00 до 10.00. Інші люди похилого віку можуть відвідувати магазини, коли захочуть. Зі свого боку, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан пояснив, що оскільки рівень захворюваності і смертності в країні досягає рекордних висот, особлива небезпека загрожує саме особам похилого віку.

Всього в Угорщині діагностували 177 тис. 952 випадків COVID-19, померли 3 тис. 891 інфікований, одужали 43 тис. 339 осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА