10:43 24.11.2020

Голова Держетнополітики заявляє, що повне формування Служби відбудеться в січні 2021 року, але фінансування недостатньо

2 хв читати
Голова Держетнополітики заявляє, що повне формування Служби відбудеться в січні 2021 року, але фінансування недостатньо

Голова Державної служби з етнополітики та свободи совісті Олена Богдан заявляє, що повне формування Служби відбудеться в січні 2021 року, але фінансування на наступний рік недостатньо для повноцінного функціонування.

"Ми виконуємо 100% наших функціональних обов'язків, але ще потрібно підібрати штат і вирішити проблему постійного приміщення - адекватного функціональним потребам Служби. Коли ці питання буде вирішено, ми зможемо покривати більш широкий спектр питань. З огляду на те, як все рухається, повне формування Служби відбудеться в січні 2021 року, а за сприятливих умов уже до кінця поточного", - сказала Богдан в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас вона зазначила, що передбаченого в проекті державного бюджету фінансування в розмірі 16,3 млн грн буде достатньо тільки для того, щоб забезпечити заробітну плату працівникам, оплачувати комунальні послуги і здійснювати дрібні побутові закупівлі з обмеженням у 7 тис. 200 грн.

"На превеликий жаль, ця сума не передбачає більш дорогих закупівель. Відповідно, з купівлею техніки виникатимуть труднощі. Також стає неможливим створення серйозних електронних ресурсів", - додала Богдан.

За її словами, відомство подавало програму фінансування заходів орієнтовно на 40 млн грн, але її не включено до проекту державного бюджету на 2021 рік.

"Наприклад, замовлення соціальної реклами, реалізація певних просвітницьких заходів - це вже інші статті видатків, на які потрібна окрема бюджетна програма, а її поки що не включено на наступний рік. Ми намагатимемося працювати в напрямі грантових можливостей і технічної допомоги, щоб виправляти ситуацію з фінансуванням", - констатувала голова Служби.

Крім того, вона розповіла, що створення регіональних представництв Держетнополітики, ймовірно, відбуватиметься паралельно з реформою обласних державних адміністрацій та їх трансформацією у префектури. У такому разі з 2022 року існуватимуть невеликі представництва Служби в областях.

Серед іншого, за словами Богдан, їй вдається деполітизувати Держетнополітики.

"Власне, для мене є дуже знаковим і надихає працювати далі те, що за весь цей час нам не нав'язали жодного призначення. Ми просто відбирали людей за критеріями експертності, і маємо в цьому повну підтримку профільного міністра. Це вже велика ознака деполітизації Служби, коли є можливість відбирати людей на основі професіоналізму, без будь-якого політичного тиску", - констатувала вона.

Як повідомлялося, 12 червня 2019 року Кабінет Міністрів України створив Держслужбу України з етнополітики та свободи совісті, а пізніше, в серпні того самого року, затвердив положення про Службу.

3 березня 2020 року Кабмін своїм розпорядженням призначив на п'ять років головою Держслужби України з етнополітики Олену Богдан.


Повний текст інтерв'ю з головою Держетнополітики Богдан буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА