12:21 24.11.2020

Зеленський підписав закон про допуск слідчих і прокурорів до району ООС

1 хв читати
Зеленський підписав закон про допуск слідчих і прокурорів до району ООС

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про допуск представників органів досудового розслідування та прокуратури до району проведення Операції об'єднаних сил (ООС) для виконання ними своїх повноважень.

"Документ унормовує допуск представників органів досудового розслідування та прокуратури до району стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях для виконання повноважень, покладених на них Кримінальним процесуальним кодексом України", - наголошується в повідомленні прес-служби президента у вівторок.

Закон встановлює, що представники органів досудового розслідування та прокуратури можуть здійснювати свої повноваження у кримінальних провадженнях щодо правопорушень, вчинених, зокрема, у вказаному районі. Їм має надаватися обов’язковий допуск та відповідне сприяння.

Порядок допуску дізнавачів, слідчих і прокурорів до району стримування російської агресії на Донбасі визначає командувач об'єднаних сил.

Як повідомлялося, 15 вересня Верховна Рада ухвалила закон "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА