13:24 24.11.2020

Майже 45% українців вважають, що діалог із Путіним необхідний для припинення війни на Донбасі - опитування

3 хв читати
Майже 45% українців вважають, що діалог із Путіним необхідний для припинення війни на Донбасі - опитування

44,8% українців вважають, що для припинення війни на Донбасі необхідний діалог із президентом Росії Володимиром Путіним, свідчать дані опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

За даними дослідження, 20,2% респондентів вважають, що діалог із Путіним шкодить інтересам України, 19,4% - що діалог президента України з президентом РФ не сприяє припиненню війни на Донбасі, але й не шкодить Україні, 15,6% - не змогли відповісти.

Якби в українців запитали на референдумі, чи підтримують вони офіційне визнання окупації територій Донецької та Луганської областей до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України, за цю ідею висловився б 51% опитаних. Надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України підтримали б 23,9% респондентів. 25,1% - не змогли відповісти.

Офіційне визнання окупації територій Донецької та Луганської областей до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України також підтримали б 45,8% опитаних серед тих, у кого є родичі в ОРДЛО (52,2% серед тих, у кого немає родичів в ОРДЛО). 32,3% серед тих, у кого є родичі в ОРДЛО (22% серед тих, у кого немає родичів в ОРДЛО) підтримали б надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. Не змогли відповісти на запропоновані варіанти 21,8% респондентів серед тих, у кого є родичі в ОРДЛО (25,8% серед тих, у кого немає родичів в ОРДЛО).

Серед учасників бойових дій і їхніх близьких 49,7% висловилися за офіційне визнання окупації цих територій та їх ізоляцію до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України. Серед опитаних не учасників бойових дій і їхніх близьких підтримали цю ідею 54,9%. Надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України підтримали 25,1% учасників бойових дій і їхніх близьких (20,3% не учасників бойових дій і їхніх близьких).

Офіційне визнання окупації територій Донецької та Луганської областей та їх ізоляцію до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України найбільше підтримали респонденти на Заході України - 70,8% (60,3% - в Центрі, 26,1% - на Півдні, 31,1% - на Сході України).

Надання цим територіям особливого статусу, амністію для учасників сепаратистських рухів, які не вчинили тяжких злочинів, і проведення виборів до встановлення офіційного контролю над цими територіями з боку України найбільше підтримали на Сході - 44,8% (36,9% - на Півдні, 15,1% - в Центрі, 8,3% - на Заході України). Не змогли відповісти на запропоновані варіанти 36,9% опитаних на Півдні, 24,7% - в Центрі, 24,1% - на Сході, 20,8% на Заході України.

Дослідження проведено соціологічною службою Центру Разумкова 16-22 жовтня 2020 року в усіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2 021 респондента віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки - 2,3%.

Джерело: https://razumkov.org.ua/uploads/article/2020_donbas.pdf

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський прибув з візитом до Дніпра

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА