18:05 24.11.2020

Українські компанії можуть взяти участь у проектах із відновлення Афганістану - Кулеба

2 хв читати
Українські компанії можуть взяти участь у проектах із відновлення Афганістану - Кулеба

Україна готова долучитися до процесу відновлення Афганістану, а українські компанії можуть взяти участь у проектах із відновлення країни, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Україна може багато запропонувати. Ми готові брати участь у регіональних та міжрегіональних економічних, інфраструктурних та енергетичних проектах із залученням Афганістану. Українські компанії готові постачати промислові, будівельні товари, локомотиви, трактори, залізничне обладнання та устаткування", - сказав Кулеба у відеозверненні до учасників пленарного засідання високого рівня конференції "Афганістан 2020" у вівторок, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Глава МЗС також наголосив, що українські фахівці готові організувати тренінги для афганських інженерів, задіяних у будівництві залізничної інфраструктури та систем оповіщення.

"Я хочу донести простий меседж. Настав час не просто шукати якнайкращі формулювання про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Афганістану, а діяти. Так, як ми вміємо діяти", - зазначив Кулеба.

Міністр нагадав, що Україна бере важливу участь у місії НАТО в Афганістані "Рішуча підтримка" і запевнив у продовженні цього вкладу в безпеку, мир і процвітання Афганістану та ширшого регіону.

Крім того, глава українського МЗС висловив підтримку зусиль керівництва Афганістану в просуванні внутрішньоафганського діалогу. Він також зазначив, що саме економічний розвиток Афганістану якнайкраще сприятиме зміцненню миру, процвітанню та стабільності в регіоні Південної та Центральної Азії.

Конференція під гаслом "Мир, процвітання і самодостатність" відбувається у Женеві 23-24 листопада за участі представників високого рівня 66 держав та 32 міжнародних організацій з метою консолідувати міжнародну підтримку мирного процесу в Афганістані.

Джерело: https://mfa.gov.ua/news/dmitro-kuleba-rozpoviv-uchasnikam-konferenciyi-afganistan-2020-pro-mozhlivosti-ukrayinskih-kompanij-u-vidbudovi-afganistanu

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА