20:48 24.11.2020

Байден особисто представив ключових співробітників його кабінету на випадок, якщо він стане президентом США

2 хв читати
Байден особисто представив ключових співробітників його кабінету на випадок, якщо він стане президентом США

Кандидат у президенти США, демократ Джо Байден у вівторок особисто оголосив про ключові призначення до його адміністрації.

"Сьогодні я радий оголосити кандидатів і співробітників на важливі посади в команду міжнародної політики та національної безпеки в моїй адміністрації. Це команда, яка гарантуватиме безпеку нашій країні та нашому народові", - заявив Байден.

Байден, зокрема, представив кандидатів на посаду голови держдепартаменту, директора нацрозвідки, міністра внутрішньої безпеки.

Так, Байден підтвердив, що планує призначити главою держдепартаменту Ентоні Блінкена - екс-заступника держсекретаря США. За словами Байдена, Блінкен буде готовий розпочати виконання обов'язків "уже в перший день" роботи його адміністрації.

Блінкен у 2013-2015 роки був заступником радника з нацбезпеки колишнього президента США Барака Обами. Блінкен вважався одним із провідних кандидатів на посаду глави Держдепу, і після роботи заступником радника з нацбезпеки його підвищили до заступника держсекретаря при президентові Обамі: цю посаду він обіймав у 2015-2017 роках.

Байден оголосив, що колишній заступник міністра з питань внутрішньої безпеки Алехандро Майоркас обійме в його кабінеті посаду міністра внутрішньої безпеки, ставши першим іммігрантом і латиноамериканцем на посаді міністра внутрішньої безпеки.

Джон Керрі, котрий обіймав посаду держсекретаря США в 2013-2017 роках, стане спеціальним посланцем президента з питань клімату. За словами Байдена, призначення Керрі демонструє нові "тенденції" США в питаннях клімату.

Радником із нацбезпеки президента США Байден затвердить Джейка Саллівана - одного з найближчих помічників Гілларі Клінтон, яка була держсекретарем США в 2009-2013 роках. Салліван, як і Блінкен, був радником Байдена з національної безпеки, коли той був віце-президентом США: Блінкен - у 2009-2013 роках, а Салліван - у 2013-2014 роках.

Директором Національної розвідки Байден розраховує призначити колишнього заступника радника президента США з національної безпеки Евріл Гейнс - вона обіймала цю посаду з 2015-го по 2017 рік. До цього Гейнс обіймала посаду заступника директора ЦРУ (2013-2015 років). Байден наголосив, що Гейнс може стати першою жінкою в історії на посаді директора Національної розвідки. "З Евріл ми в більшій безпеці", - заявив Байден.

Колишній помічник держсекретаря з питань Африки при Обамі Лінда Томас-Грінфілд стане, за заявою Байдена, постпредом США при ООН.

Напередодні штаб Байдена поширив заяву, в якій повідомив про вищезазначені призначення.

Попри те, що Байден представив членів своєї адміністрації, сам цей факт не має офіційного характеру, оскільки такі призначення, відповідно до американського законодавства, мають пройти через затвердження Сенату, який за підсумками виборів може залишитися республіканським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА