08:03 25.11.2020

Влада Міннесоти визнала перемогу Байдена на виборах президента США

2 хв читати
Влада Міннесоти визнала перемогу Байдена на виборах президента США

Виборча рада штату Міннесота одноголосно підтвердила результати виборів, згідно з якими кандидат від Демократичної партії Джо Байден випереджає чинного президента Дональда Трампа.

"Виборча рада штату сьогодні підтвердила результати загальних виборів в Міннесоті в 2020 році", - цитують ЗМІ заяву держсекретаря Міннесоти Стіва Саймона.

Згідно з підрахунками, Байден випереджає Трампа більш ніж на 7 пунктів - у нього 52,5% голосів, у його суперника - 45,4%.

Саймон зазначив, що Міннесота втретє поспіль стає лідером у країні щодо явки виборців.

"Загальна кількість виборців склала 3 292 997 осіб. Це означає, що 79,96% жителів Міннесоти, що мають право голосу, взяли участь у загальних виборах 2020 року. Це найвищий відсоток явки з 1956 року", - заявив він.

Перемога в Міннесоті дає Байдену десять голосів колегії вибірників.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, офіційно результати обробки бюлетенів будуть оголошені пізніше. На підставі наявних даних 7 листопада провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також у зверненні до нації оголосив себе переможцем, з успіхом на виборах його привітали багато світових лідерів.

Республіканець Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він ініціював низку судових позовів, щоб добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах. Майже за всіма суд вже прийняв рішення не на користь Трампа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА