08:31 25.11.2020

Верховний суд Невади визнав Байдена переможцем на президентських виборах у цьому штаті США

2 хв читати
Верховний суд Невади визнав Байдена переможцем на президентських виборах у цьому штаті США

Верховний суд Невади у вівторок визнав кандидата в президенти США Джо Байдена переможцем на президентських виборах у цьому штаті США, повідомляє агентство Associated Press.

Таким чином, у результаті одностайного рішення семи непартійних суддів шість голосів вибірників Невади офіційно підуть Байдену.

Очікується, що всі шість вибірників від Демократичної партії зустрінуться 14 грудня о столиці штату Карсон-Сіті.

У Неваді Байден заручився підтримкою 50,06% голосів виборців, а президент США Дональд Трамп отримав голоси 47,67% жителів штату. Так, Байден обігнав Трампа на 33 тис. 596 голосів виборців.

Раніше у вівторок Пенсильванія оголосила про офіційну перемогу Байдена в штаті.

"Як того вимагає федеральний закон, я підписав документ, який стверджує, що голоси вибірників (від штату Пенсильванія - ІФ) дістаються Джо Байдену і Камалі Гарріс", - написав губернатор Пенсильванії Том Вулф у своєму Twitter.

Держсекретар Джорджії Бред Раффенспергер 20 листопада затвердив перемогу Байдена в цьому штаті.

"Цифри не брешуть. Я вважаю, що ті дані, які ми надалі сьогодні, вірні", - сказав Раффенспергер, слова якого наводять американські ЗМІ.

Вибори в США відбулися 3 листопада. Більшість голосів вже підраховано, але офіційні результати обробки бюлетенів у штатах будуть відомі пізніше. На підставі наявних даних 7 листопада провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу Байдена на виборах президента. Сам Байден також у зверненні до нації оголосив себе переможцем виборів, з успіхом на них його привітали багато світових лідерів.

Республіканець Трамп, який обвинуватив демократів у шахрайстві і в тому, що вони "вкрали" у нього перемогу, не визнає поразки. Він ініціював низку судових позовів з метою добитися перегляду результатів голосування в кількох штатах.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА