10:48 25.11.2020

Безкоштовне тестування на COVID-19 мають намір проводити в медпунктах сервісних центрів на КПВВ – заступниця міністра реінтеграції

2 хв читати
Безкоштовне тестування на COVID-19 мають намір проводити в медпунктах сервісних центрів на КПВВ – заступниця міністра реінтеграції

Заступниця міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук повідомляє про плани проводити безкоштовне тестування на коронавірусну інфекцію COVID-19 безпосередньо в медичних пунктах сервісних центрів на контрольно-пропускних пунктах в'їзду-виїзду на лініях розмежування з тимчасово окупованими територіями.

"Якщо говорити про послуги, які надаються і надаватимуться в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19. Також нагадаю, що один сервісний центр уже працює в Щасті (м. Щастя Луганської області - ІФ). У грудні аналогічний центр буде відкрито на КПВВ у Новотроїцькому (смт Новотроїцьке Волноваського району Донецької області - ІФ), а також модернізований на Чонгарі (с. Чонгар Генічеського району Херсонської області біля адмінмежі з Автономною Республікою Крим - ІФ). Наступного року багатофункціональні сервісні центри з'являться на всіх КПВВ", - сказала Голованчук в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За її словами, ця процедура відбуватиметься згідно з алгоритмом дій, який буде напрацьовано за послугами, що надаються на "первинці" в медичному кабінеті такого сервісного хаба. "Здійснюватиметься тестування на в'їзді (на підконтрольну українському уряду територію - ІФ), якщо триватимуть карантинні обмеження. Поки що не скажу, це буде для всіх чи лише для тих, хто матиме відповідні симптоми, але це точно буде", - наголосила заступник міністра.

Голованчук сподівається, що така послуга почне працювати до кінця року.

"Принаймні, кошти на це шукали, і з боку Міністерства охорони здоров'я алгоритм розроблено. Це дуже важливий момент, тому що наразі громадяни, які заїжджають з окупованої території, роблять тести власним коштом і чекають, коли надійдуть результати. Такий підхід не зовсім гуманний до наших громадян, враховуючи, що все це - територія України", - додала вона.


Повний текст інтерв'ю із заступницею міністра реінтеграції Голованчук буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА