07:24 26.11.2020

У деяких країнах Європи спостерігається поліпшення ситуації з COVID-19

5 хв читати
У деяких країнах Європи спостерігається поліпшення ситуації з COVID-19

У країнах Європи ситуація з коронавірусом COVID-19 неоднозначна - в Іспанії і Італії спостерігається спад захворюваності, у Франції та Великій Британії показники випадків зараження і смертності серед хворих ростуть.

Так, в Іспанії за останню добу зафіксували 10 тис. 222 випадки зараження коронавірусом, що на 2 тис. нижче показника, зафіксованого у вівторок (12 тис. 228). Померли за добу 369 осіб, інфікованих COVID-19, це більш ніж на 150 менше, ніж напередодні - 537 випадків смерті, що є рекордним показником за другу хвилю.

Таким чином, всього в країні виявили понад 1,6 млн випадків коронавірусу, при цьому загальна кількість летальних випадків серед людей з цим діагнозом перевищує позначку в 44 тис.

Згідно з останніми даними, в лікарнях зараз перебувають 15 тис. 986 пацієнтів з COVID-19, із них 2 тис. 838 - у палатах інтенсивної терапії. За даними Міністерства охорони здоров'я, це займає 28,98% місткості палат інтенсивної терапії, напередодні цей показник був трохи вище - 29,06%.

Показник випадків зараження коронавірусом на 100 тис. жителів країни за останні 14 днів становить 340,83. До 23 листопада цей коефіцієнт перевищував 400.

В Італії за добу померли 722 людини з коронавірусом, свідчать дані Міністерства охорони здоров'я країни. Це нижче зафіксованого напередодні показника в 853 летальні випадки, який є рекордним з кінця березня.

Крім того, добовий приріст нових випадків зараження склав 25 тис. 853, що трохи вище за попередній показник (23 тис. 232). З діагностованих за добу понад 5 тис. заражень припадає на область Ломбардію - найбільш епідеміологічно несприятливий регіон країни.

Таким чином, загальна кількість виявлених випадків зараження в країні становить понад 1,4 млн, кількість летальних випадків перевищує позначку в 52 тис. Тим часом, понад 637 тис. італійців успішно одужали, перехворівши коронавірусом.

Повідомляється, що за останню добу було проведено понад 230 тис. тестів на коронавірус, у той час як напередодні цей показник склав 188 тис. 659.

Як зазначає видання The Guardian, незважаючи на те, що показники смертності в Італії - одні з найвищих серед країн Європи, кількість пацієнтів, що надходять в лікарні та відділення інтенсивної терапії, знижується. Так, станом на середу в лікарнях перебувають 34 тис. 313 пацієнтів з коронавірусом, що на 264 менше, ніж фіксувалося у вівторок. За добу 32 хворих COVID-19 надійшли до відділень інтенсивної терапії. Таким чином, загальна кількість людей у реанімації становить 3 тис. 848.

The Guardian нагадує, що раніше в листопаді, коли відзначалося прискорення темпів поширення коронавірусу, щодня до лікарень надходили близько 1000 пацієнтів, а в відділення інтенсивної терапії - близько 100.

Тим часом, у Великій Британії знову зафіксували максимальний з початку травня добовий приріст смертей - померли 696 інфікованих. Напередодні цей показник склав 608 летальних випадків, а днем раніше, 23 листопада, добова смертність була в три рази менше - 206.

Крім того, за добу виявили 18 тис. 213 нових випадків зараження коронавірусом, що майже на 7 тис. вище приросту, зафіксованого у вівторок, який склав 11 тис. 299 випадків.

Таким чином, загальна кількість діагностованих випадків COVID-19 у Великій Британії перевищує позначку в 1,5 млн, при цьому померли понад 56 тис. інфікованих.

Захворюваність COVID-19 знову на підйомі у Франції - 16 тис. 282 випадків за добу, хоча напередодні діагностували лише 9 тис. 155 випадків, і в країні до цього відзначався спад темпів зараження. Також за добу помер ще 381 заражений - на сотню менше, ніж напередодні (458 смертей).

Всього у Франції виявили 2 млн 170 тис. 97 випадків COVID-19, померли 50 тис. 618 інфікованих. За захворюваністю коронавірусом Франція займає четверте місце в світі, а за смертністю - сьомий.

У вівторок президент Франції Емманюель Макрон заявив, що в країні добігла кінця друга хвиля пандемії коронавірусу. Цими вихідними, за повідомленням президента, почнуть послаблювати введений в країні режим ізоляції, таким чином, до Різдва відкриються магазини, театри і кінотеатри. При цьому, за словами Макрона, ресторани, кафе і бари не працюватимуть до 20 січня для того, щоб не викликати розвитку третьої хвилі пандемії.

У Туреччині теж відзначається зростання захворюваності - 28 тис. 351 випадок за добу, хоча раніше добові показники могли становити близько 6 тис. випадків. Однак, як уточнює агентство Associated Press, з 29 липня турецька влада перестали публікувати дані про безсимптомні випадки інфікування COVID-19, і в статистику включалися лише пацієнти з симптомами, що перебували на лікуванні. В результаті на адресу уряду звучали обвинувачення в спробах приховати справжні масштаби епідемії, а від МОЗ Туреччини вимагали публікувати повну статистику.

Міністр охорони здоров'я Туреччини Фахреттін Коджа в середу повідомив про 161 летальний результат серед заражених - максимальний показник з моменту початку епідемії в країні. Водночас, за його словами, Туреччина отримає з грудня 2020 до лютого 2021 року 50 млн доз вакцини від коронавірусу, розробленої китайською компанією SinoVac.

З початку епідемії в Туреччині виявлено 467 тис. 730 випадків COVID-19, причому 12 тис. 840 заражених померли.

Болгарія з метою стримування поширення коронавірусу знову повертається до більш жорстких заходів - закриття шкіл, дитячих садів, ресторанів, кафе, казино, фітнес-клубів і торговельних центрів, які повинні тривати з 27 листопада до 21 грудня. Університети і школи переведуть на дистанційне навчання.

При цьому, театрам дозволять давати спектаклі при 30-відсотковій заповнюваності залів, а ресторанам можна буде працювати на винос. Також влада не буде закривати церкви та інші місця богослужінь, і, на відміну від весняного карантину, громадські парки і сади залишаються відкритими, заборона на подорожі не вводиться.

"Ми не говоримо про ізоляцію в домівках, мета - скоротити рівень захворюваності і смертності", - заявив глава робочої групи з коронавірусу Венцислав Мутафчійські.

"Це дозволить більш значній кількості людей не захворіти, поки не використовуватимуть вакцину", - пояснив він.

Західні ЗМІ уточнюють, що Болгарія вважається однією з найбільш постраждалих від пандемії країн ЄС: так, за останній тиждень рівень смертності тут через COVID-19 склав 11,7 смертей на 100 тис. людей. За сім минулих днів у країні зареєстровано 813 смертей, пов'язаних з коронавірусом. Кількість летальних випадків зросла на 44,7%.

Однак рівень захворюваності дещо знизився - за минулий тиждень виявили 22 тис. 750 випадків коронавірусу, а за попередній аналогічний період - 23 тис. 232.

Всього в Болгарії виявили 129 тис. 348 випадків хвороби, померли 3 тис. 226 інфікованих. При цьому одужали 40 тис. 102 хворих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА