13:29 26.11.2020

НБУ випустив першу вертикальну сувенірну банкноту на честь космонавта Каденюка

1 хв читати
НБУ випустив першу вертикальну сувенірну банкноту на честь космонавта Каденюка

Національний банк України (НБУ) у четвер випустив першу вертикальну сувенірну неплатіжну банкноту "Леонід Каденюк - перший космонавт незалежної України".

Згідно з повідомленням на сайті регулятора у четвер, тираж банкноти становить 50 тис. штук, зокрема 40 тис. штук - у сувенірній упаковці.

Зазначено, що банкнота містить великий спектр захисних елементів, зокрема оптично змінний елемент SPARK у вигляді земної кулі (під час зміни кута нахилу банкноти колір зображення змінюється від золотистого до зеленого).

Банкнота виготовлена на папері з водяним знаком (зображення земної кулі з материками). У товщу паперу паралельно меншій стороні банкноти введено 1,5-міліметрову захисну стрічку, а також захисні волокна, які набувають флуоресцентного світіння під дією ультрафіолетових променів.

Нацбанк уточнює, що придбати банкноту "Леонід Каденюк - перший космонавт незалежної України" можна буде у пунктах продажу НБУ та в банках-дистриб'юторах, до яких належать Ощадбанк, Укргазбанк, Радабанк і ТАСкомбанк.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА