08:05 27.11.2020

Черговий американський вантажний корабель Cargo Dragon відправиться до МКС 5 грудня

1 хв читати
Черговий американський вантажний корабель Cargo Dragon відправиться до МКС 5 грудня

Запуск чергового вантажного космічного корабля Cargo Dragon американської компанії SpaceX до Міжнародної космічної станції (МКС) планується здійснити 5 грудня, повідомило Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

Це буде вже 21-й за рахунком запуск "вантажівки" Cargo Dragon до МКС у рамках комерційного контракту між NASA і компанією SpaceX з постачання станції. На орбіту його виведе ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX 5, яка буде запущена з космодрому NASA на мисі Канаверал у Флориді.

"Вантажівка" повинна буде доставити на МКС близько 2,5 тонн продовольства, а також обладнання і матеріали для проведення десятків наукових експериментів екіпажем станції.

Наразі Cargo Dragon є єдиним космічним кораблем для постачання МКС, який здатний повертати вантажі на Землю.

З жовтня 2012 року до березня 2020 року компанія SpaceX здійснила 20 пусків вантажних кораблів Cargo Dragon до МКС. Один із них (у 2015 році) закінчився невдачею через аварію ракети-носія Falcon 9.

Нині екіпаж МКС складається з її командира, космонавта "Роскосмосу" Сергія Рижикова, космонавта Сергія Кудь-Сверчкова і астронавта NASA Кетлін Рубінс, а також прибулих 17 листопада на станцію на новітньому американському пілотованому кораблі Crew Dragon американських астронавтів Майкла Гопкінса, Віктора Гловера, Шеннона Вокера і астронавта Японського агентства аерокосмічних досліджень JAXA Соїчі Ногучі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА