11:20 27.11.2020

Ситуація з коронавірусом в ОРДЛО дуже складна - представник Донецької області в ТКГ

2 хв читати
Ситуація з коронавірусом в ОРДЛО дуже складна - представник Донецької області в ТКГ

В окремих районах Донецької та Луганської областей немає можливості забезпечити допомогу населенню в рамках боротьби з пандемією коронавірусу через брак медикаментів, кадрів і скрутну економічну ситуацію, повідомив представник окремих районів Донецької області в Тристоронній контактній групі (ТКГ) від України Сергій Гармаш.

У коментарі виданню Guildhall він також розповів, що смертність від пандемії на не підконтрольних українському уряду територіях значно перевищує середню світову статистику.

"За моєю інформацією, ситуація дуже важка. Навіть за тією статистикою, яку дають у "ДНР" і "ЛНР", і якій, безумовно, не можна вірити, ситуація в них гірша, ніж середня у світі. Смертність понад 9, при тому, що середня у світі 5,6, тобто реальні масштаби ми можемо собі лише уявити", - зазначив Гармаш.

Він зазначив, що на не підконтрольних уряду територіях зберігається серйозна проблема з медикаментами, "оскільки навіть ті, хто має гроші, не можуть купити собі ліки, які могли б купити, приміром, в Україні - елементарні антибіотики".

"При цьому вони (російські найманці - ІФ) ще й закрили КПВВ, щоб люди не могли виїхати та купити собі ліки, хоча ми (українська сторона - ІФ) відкрили КПВВ саме для цього. Таке враження, що росіяни навмисне погіршують ситуацію, намагаючись зменшити кількість людей, яких необхідно субсидувати на окупованих територіях пенсіями та іншими виплатами", - вважає представник окремих районів Донецької області.

Гармаш також відзначив серйозний дефіцит кадрів у регіоні. "Оскільки в Росії зарплата набагато вища в медиків, і оскільки Росія сама потребує кадрів у зв'язку з пандемією, то з окупованих територій кадри вимиваються - медики виїжджають до Росії", - наголосив він.

"Економічна ситуація також сприяє тому, що людям на нормальному рівні допомогти не можуть. Треба вимагати відкриття КПВВ, щоб люди могли отримати допомогу", - підсумував Гармаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА