13:47 27.11.2020

Кошти на підтримку підприємців у разі впровадження локдауну буде виділено з коронавірусного фонду - Ковалів

2 хв читати
Кошти на підтримку підприємців у разі впровадження локдауну буде виділено з коронавірусного фонду - Ковалів

Пакет підтримки бізнесу, передбачений законопроектом президента України Володимира Зеленського, забезпечуватиметься за рахунок коронавірусного фонду, повідомила заступниця керівника Офісу президента України Юлія Ковалів.

"Президент вніс до парламенту пакет законопроектів, який стосується підтримки бізнесу у випадку, якщо буде запровадженл локдаун. Обсяг цієї підтримки до кінця року, який планується надати і ФОПам, і працівникам ФОПів, і безпосередньо самим підприємствам, сягає від 12 до 15 млрд грн", - заявила Ковалів в ефірі програми "Право на владу", повідомляє прес-служба Офісу президента.

Вона зазначила, що Верховна Рада має проголосувати за ініціативу Зеленського якнайшвидше, щоб уряд міг надати допомогу підприємцям до кінця поточного року.

"Буду звертатися до депутатів, щоб разом обговорити, аби проголосувати цей законопроект, і з ковідного фонду встигнути до кінця року видати цей пакет підтримки тому бізнесу, який постраждає у разі впровадження локдауну", - розповіла Ковалів.

Вона також зазначила, що планується продовжити та розширити програму кредитування "5-7-9%", започатковану для підтримки малого та середнього бізнесу навесні 2020 року. Ковалів уточнила, що в рамках програми вже було видано позики на суму 13,5 млрд грн.

Як повідомлялося, Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроект про соціальну підтримку застрахованих осіб і суб'єктів господарювання на період дії обмежувальних протиепідемічних заходів, упроваджених з метою запобігання поширенню в Україні гострої респіраторної хвороби COVID-19. Згідно з документом, наймані працівники з середньою зарплатою за третій квартал 2020 року до 30 тис. грн на місяць, а також особи-підприємці (ФОП), зареєстровані не менше ніж три місяці тому, які втратили дохід унаслідок локдауну, зможуть отримати єдиноразову допомогу обсягом 8 тис. грн.

Окрім цього, президент запропонував відстрочити до 29 грудня 2021 року погашення податкового боргу до 6,8 тис. грн для фізичних осіб, зокрема самозайнятих. У документі також міститься ініціатива про списання пені та штрафів у разі самостійної оплати платником податків за основним платежем упродовж шести місяців після набуття законом чинності. Законопроект також пропонує підвищити поріг обсягу податкового боргу для застосування заходів із його стягнення до 3,06 тис. грн і звільнити платників податків єдиного податку від його сплати за грудень-2020 і січень-травень 2021 року.

Джерело: https://bit.ly/37b3h8d

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА