18:34 27.11.2020

Угорська MAVIR запобігла аварійному відключенню споживачів на "Бурштинському енергоострові"

2 хв читати

Угорський оператор системи передачі (ОСП) MAVIR у п'ятницю запобіг аварійному відключенню споживачів на "енергоострові Бурштинської ТЕС", поставивши до України у денний час 1050 МВт-год електроенергії.

Як повідомила НЕК "Укренерго" на своєму сайті, угорський оператор надав аварійну допомогу після відповідного звернення з боку українського оператора у зв'язку з позаплановим ремонтом енергоблоку №3 і аварійною зупинкою енергоблоків №6 і №11 Бурштинської ТЕС ("ДТЕК Західенерго"). Бурштинська ТЕС є основним джерелом живлення для енергоострова, що синхронізований із енергомережею континентальної Європи ENTSO-E.

"Після того як було вичерпано всі власні резерви для уникнення порушення планового сальдо перетоку (обсяг якого суворо обмежується договорами із суміжними ОСП), запобігання аварійного відключення споживачів та забезпечення меж операційної безпеки "острова Бурштинської ТЕС" НЕК "Укренерго" звернулась до оператора системи передачі Угорщини MAVIR із запитом щодо надання аварійної допомоги", - повідомляє "Укренерго".

При цьому уточнюється, що використання ОСП аварійних постачань електроенергії (допомоги) з енергосистем сусідніх держав у випадку порушення режиму енергосистеми відповідає практиці спільної роботи в енергооб’єднанні країн континентальної Європи ENTSO-E.

Зазначені заходи застосовуються для дотримання вимог щодо паралельної роботи мережі "острова Бурштинської ТЕС" із мережею континентальної Європи ENTSO-E, відповідно до закону України "Про ринок електричної енергії" та Кодексу системи передачі.

Взаємна аварійна допомога НЕК "Укренерго" і MAVIR надається за договором "Про забезпечення аварійного взаємопостачання електроенергії для забезпечення надійності роботи системи", який був укладений між Операторами системи передачі України та Угорщини 31 серпня 2020 року.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА