13:21 28.11.2020

Затриманий в Індонезії за запитом РФ український блогер Орєшников повертається в Україну - Кулеба

1 хв читати
Затриманий в Індонезії за запитом РФ український блогер Орєшников повертається в Україну - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що український блогер Михайло Орєшников, затриманий в Індонезії за екстрадиційним запитом Росії, зараз летить до Києва.

"Ми повернули громадянина України Михайла Орєшнікова з Індонезії, де Росія намагалася його схопити, використовуючи для своїх політичних переслідувань Інтерпол. Ми не дали цього зробити. Літак з Орєшниковим уже летить до Києва. Український паспорт = захист української держави", - написав Кулеба на своїй сторінці в Twitter у суботу вранці.

Як повідомлялося, раніше агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі МЗС України повідомили, що згідно з інформацією посольства України в Індонезії, 6 листопада 2020 року в міжнародному аеропорту Сукарно-Хатта (м.Джакарта) за запитом Національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ був затриманий Михайло Орєшников. Проти Орєшникова в Росії порушено кримінальну справу за звинуваченням у завданні тілесних ушкоджень.

За інформацією МЗС, Орєшников юридично не оформив вихід із громадянства Російської Федерації. Затриманий перебував у Головному управлінні поліції м.Джакарта в очікуванні підтвердження екстрадиційного запиту від російської сторони.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА