21:57 28.11.2020

ДАХК "Артем" отримає 49 млн грн з держбюджету-2021 на розробку артилерійських боєприпасів і постачання авіаційних ракет

1 хв читати
ДАХК "Артем" отримає 49 млн грн з держбюджету-2021 на розробку артилерійських боєприпасів і постачання авіаційних ракет

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем" отримає 49 млн грн з державного бюджету на 2021 рік на розробку артилерійських боєприпасів і постачання некерованих авіаційних ракет, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

"У 2020 році Міноборони профінансувало виконання ДАХК "Артем" дослідно-конструкторської роботи з розробки артилерійських боєприпасів і постачання некерованих авіаційних ракет на суму 49 млн. грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що також підготовлені додаткові замовлення некерованих авіаційних ракет, ракетних комплекси "Нептун" і ракет для комплексу "Вільха" на суму близько 900 млн. грн., у яких ДАХК "Артем" є головним виконавцем або співвиконавцем.

"З огляду на це, питання контрактів для Збройних Сил не може бути критичним для стабільного функціонування підприємства і лежить, швидше, у іншій площині. Як об’єктивного характеру, зокрема, пандемії і тотального локдауну, так і суб’єктивних факторів, які оборонне відомство з етичних міркувань не коментуватиме", - повідомили в прес-службі Міноборони.

У Міноборони зазначили, що продукцію оборонного призначення у вітчизняних підприємств відомство замовляє відповідно до потреб і пріоритетів ЗСУ, визначених у Генеральному штабі.

"Заяви  керівництва компанії про переведення  з першого кварталу наступного року близько 70% працівників ДАХК “Артем” на одноденний робочий тиждень викликають стурбованість, оскільки є природним запитання: яким чином за таких умов підприємство планує виконувати свої зобов’язання згідно з держоборонзамовленням", - повідомила прес-служба .

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА