07:19 29.11.2020

У Молдові встановлено добовий рекорд із заражень COVID-19

2 хв читати
У Молдові встановлено добовий рекорд із заражень COVID-19

У суботу в Молдові зареєстрований рекорд за кількістю нових заражень коронавірусом - 1712 закарпатцям випадків за добу, повідомила прес-служба міністерства охорони здоров'я, праці та соціального захисту.

"Таким чином, загальна кількість зафіксованих випадків COVID-19 у Молдові складає 105 852", - йдеться в повідомленні.

Напередодні було виявлено 1246 випадків, у четвер був відзначений попередній рекорд - 1607 заражень. Відсоток позитивних тестів продовжує залишатися високим - понад 40% від загальної кількості проведених первинних тестів.

За даними Міністерства охорони здоров'я, за останню добу померли 19 пацієнтів, у яких раніше діагностували коронавірус, кількість жертв пандемії зросла до 2269 осіб.

Напередодні урядова комісія з надзвичайних ситуацій в сфері суспільної охорони здоров'я з 30 листопада 2020 року до 15 січня 2021 року ввела в усій Молдові "червоний код" у зв'язку з поширенням COVID-19. На цей період забороняються всі розважальні заходи, припиняється діяльність дискотек, нічних клубів, караоке тощо. Ресторанам, барам, кафе дозволено працювати тільки з 07.00 до 22.00, у нічний час дозволена тільки доставка страв на винос. Також заборонено роботу театрів, кінотеатрів, концертних залів, будинків культури.

Комісія вирішила, що мітинги та інші збори за участю понад 50 осіб будуть заборонені. У Кишиневі співробітники держустанов та інших підприємств виходитимуть на роботу за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей у громадському транспорті. Транспорт працюватиме за особливим графіком, водії таксі, автобусів і тролейбусів зобов'язані носити захисні маски на час роботи. Носіння маски є обов'язковим як у приміщеннях, так і на вулиці.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА