07:26 30.11.2020

Військові ООС зірвали спробу диверсантів провести мінування українських позицій поблизу Луганського

2 хв читати
Військові ООС зірвали спробу диверсантів провести мінування українських позицій поблизу Луганського

У неділю, 29 листопада, українські військовослужбовці зірвали спробу диверсантів противника провести мінування українських позицій біля Луганського, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"У смузі відповідальності однієї з бригад, особовий склад якої виконує бойові завдання недалеко від Луганського, з спостережного пункту було виявлено підхід ДРГ противника до українських позицій. Злагодженими діями військовослужбовців підрозділів об'єднаних сил були зірвані спроби ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ і відмовитися надалі від виконання диверсійних заходів. Після вогневого контакту противник відійшов", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у неділю ввечері.

Зазначається, що при огляді шляху відступу ворожої ДРГ були виявлені засоби мінування російського виробництва, зокрема три МОН-50 і оснащений касетний контейнер типу КСФ-1 з мінами типу ПФМ-1, забороненими Женевською конвенцією. Крім того, були виявлені особисті речі і бронежилет з позивними "Мартін", "Худий" і "Григор", 2 речових мішки, бухта кабелю, 4 магазини, споряджені патронами 5,45 мм.

Також військові наголосили, що підходи до українських позицій противник коригував за допомогою безпілотного літального апарату типу "Гранат", який входить в комплекс забезпечення дій артилерії "Наводчик 2".

"Завдяки зосередженості вогню і вмілим діям військовослужбовців батальйону виявлений БПЛА був збитий. Матеріали, вилучені з БПЛА, вивчаються відповідними структурами об'єднаних сил", - додали в штабі.

Українські військові нагадали, що проведення розвідки з використанням БПЛА свідчить про недотримання ворогом домовленостей, досягнутих під час засідання Тристоронньої контактної групи.

"Про зухвалі і підступні дії збройних формувань Російської Федерації і її найманців негайно було повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін", - сказано в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА