07:47 30.11.2020

Степанов проінспектував три лікарні в Житомирі, які приймають хворих на коронавірус

3 хв читати
Степанов проінспектував три лікарні в Житомирі, які приймають хворих на коронавірус

У неділю, 29 листопада, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов проінспектував лікарні Житомира, які приймають хворих на COVID-19, виявив проблемні моменти - недостатню кількість кисневих точок і відсутність повного доступу медперсоналу до засобів індивідуального захисту.

"Відвідав міську лікарню міста Житомир №1, міської лікарні №2 ім. В.П.Павлусенка і обласну клінічну лікарню ім.О.Ф.Гербачевського. Усі ці медичні установи наразі приймають пацієнтів із COVID-19", - написав міністр на своїй сторінці в Фейсбук у неділю ввечері.

Степанов зазначив, що перші дві лікарні киснем забезпечені повністю і навіть є істотний запас концентраторів: у міській лікарні №1 вільних ліжок з киснем під COVID-19 за станом на зараз - 66, у лікарні №2 - 127.

"Поспілкувався з кількома пацієнтами - жодних проблем із госпіталізацією у них не виникло. З лікарських засобів нічого не докуповують, окрім вітамінів; оптимістично налаштований і медичний персонал, зокрема проблем з надбавками там також немає", - уточнив міністр.

За його словами, в Житомирській обласній лікарні виявилося чимало проблемних питань.

"Під лікування COVID-19 цей заклад було відведено ще 6 листопада, однак договір із Національною службою здоров'я у них досі не підписано. Водночас там вже приймають хворих на коронавірус, станом на сьогодні туди госпіталізовано 11 осіб. Завтра саме з цього питання почну робочий день - дам керівництву НСЗУ доручення щодо термінового укладення відповідного договору", - наголосив Степанов.

Разом із тим міністр наголосив, що з інфекційного контролю в цій лікарні "ситуація жахлива, адже його немає". "Крім того, як мені стало відомо після розмови з лікарями, вони не мають повного доступу до засобів індивідуального захисту, якими заклад забезпечено повністю", - поінформував Степанов.

"Також виявив суттєві проблеми з подачею адекватної статистики по кисневим точкам. Подано було 117, в реальності ж - 66".

Виявилося, що в статистику потрапляють начебто "вільні" кисневі точки, однак вони розташовані у відділеннях, невідведених під лікування COVID-19 (наприклад, реанімаційних, де лікуються хворі з інфарктами або інсультами). Це неприпустимо, адже вони не можуть бути використані під COVID-19. Уже доручив розібратися з цим", - написав міністр.

Степанов повідомив, що це його перше відрядження після хвороби. До цього він намагався відвідувати регіональні медустанови раз на два тижні.

"Я і надалі буду це робити, зокрема без попередження. Мої заступники мають таке саме завдання. Сьогодні з незапланованою інспекцією в Київській області перебувала Ірина Микичак, а в Черкаській області - Віктор Ляшко. Ми постійно перевіряємо якість роботи нашої медичної системи та оперативно виправляємо всі недоліки", - запевнив міністр охорони здоров'я.

Як повідомлялося, 27 листопада в лікарні у Львівській області два пацієнта на ШВЛ померли через відсутність електрики.

Степанов 29 листопада, в зв'язку з інцидентом у Львові, анонсував перевірки обладнання "в усіх лікарнях у всій країні".

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА