13:22 30.11.2020

Разумков звернувся до правоохоронних органів щодо факту нападу на журналістку телеканалу під час акції "Запали свічку пам'яті"

2 хв читати
Разумков звернувся до правоохоронних органів щодо факту нападу на журналістку телеканалу під час акції "Запали свічку пам'яті"

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до правоохоронних органів і профільних комітетів парламенту щодо інциденту, внаслідок якого на журналістку телеканалу NewsOne вчинив напад невідомий під час прямого ефіру в суботу.

"Я звернувся і до правоохоронних органів розібратися в цій ситуації, паралельно я звернувся до профільних комітетів з питань свободи слова (Несторе Івановичу Шуфрич - до вас) і до профільного комітету - пана Монастирського (Денис Монастирський - керівник парламентського комітету з питань правоохоронної діяльності) для того, щоб ми як парламент розуміли, що в нас відбувається і з порядком, і зі свободою слова", - сказав Разумков на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій і груп парламенту в понеділок.

Раніше у ЗМІ з'явилося відео про те, як невідома особа вчинила напад на кореспондента телеканалу NewsОne під час прямого ефіру, де вона розповідала про те, як присутні біля Меморіалу пам'яті жертвам Голодомору люди шанують пам'ять загиблих під час голоду. Журналістка назвала акцію "Запали свічку пам'яті" "загальнонаціональним флешмобом", після чого до неї підбіг невідомий чоловік, чиє обличчя було закрите медичною маскою. Він вибив у неї з рук мікрофон і розбив лампадку.

28 листопада київські правоохоронці порушили кримінальне провадження за фактом нападу на журналістку телеканалу NewsОne. "Відділ дізнання Печерського управління поліції порушив кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років", - повідомив відділ комунікації Нацполіції в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА