14:30 30.11.2020

Середньомісячна зарплата лікаря у спеціалізованій медичній допомозі у квітні-вересні становила 9 тис. грн, керівника медзакладу - 23,5 тис. грн - НСЗУ

2 хв читати
Середньомісячна зарплата лікаря у спеціалізованій медичній допомозі у квітні-вересні становила 9 тис. грн, керівника медзакладу - 23,5 тис. грн - НСЗУ

За квітень-вересень середньомісячні витрати на оплату праці до вирахування податків у медзакладах, які надають спеціалізовану медичну допомогу, становили для керівників установ - 23,5 тис. грн, для лікарів - майже 9 тис. грн, для середнього медперсоналу - 7,5 тис. грн, для молодшого медперсоналу 6,1 тис. грн, повідомила Національна служба здоров'я України (НСЗУ).

За даними НСЗУ, при цьому найвищі середньомісячні витрати на оплату праці лікарів спеціалізованої медичної допомоги зафіксовано в Луганській області - 10,8 тис. грн та Києві - 10,4 тис. грн. Найнижчі в Одеській області - 7,3 тис., Рівненській - 7,5 тис. грн і Хмельницькій - 7,8 тис. грн.

Водночас у НСЗУ зазначають, що "є випадки, коли витрати на оплату праці лікаря в одній з лікарень прифронтової зони становлять у середньому 73 тис. грн".

"Адміністрація підняла зарплати, щоб утримати фахівців", - наголошує НСЗУ.

НСЗУ також зазначає, що в деяких клініках рівень зарплат значно перевищує середній у галузі. Так, у Хмельницькій інфекційній лікарні середні витрати на оплату праці лікаря становлять 40,5 тис. грн, в Одеському обласному клінічному медичному центрі - 24,8 тис. грн, у Полтавській обласній інфекційній клінічній лікарні - 24,6 тис. грн.

НСЗУ нагадує, що в медзакладах первинної ланки, які уклали договори з НСЗУ ще в липні 2018 року, за січень-вересень 2020 року зарплата становила для керівників - 24,9 тис. грн, для лікарів - 15 тис. грн, середнього медперсоналу - 8,4 тис. грн, молодшого медперсоналу - 4,6 тис. грн.

При цьому в центрі первинної медичної допомоги Бобринецького району Кіровоградської області середні витрати на оплату праці лікаря становлять 60,1 тис. грн, у Костянтинівському районному центрі первинної допомоги в Донецькій області - 55,3 тис. грн.

Крім того, НСЗУ повідомляє, що середня зарплата медиків екстреної медичної допомоги за квітень-вересень 2020 року становила для їхніх керівників - 28,8 тис. грн, для лікарів - 18 тис. грн, для середнього медперсоналу - 14,9 тис. грн, для молодшого медперсоналу - 7,8 тис. грн.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов у понеділок заявив, що Кабінет Міністрів не передбачив підвищення зарплати медикам у проекті держбюджету на 2021 рік, поданому на розгляд Верховної Ради МОЗ.

Бюджетний запит, поданий МОЗ на 2021 рік передбачає, що зарплата лікаря наступного року має становити 23 тис. грн, середнього медперсоналу - 17 тис. грн, молодшого медперсоналу - 12 тис. грн.

Джерело: https://nszu.gov.ua/novini/transformaciya-finansuvannya-ohoroni-zdorovya-yaku-zarplatu-403

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА