07:09 01.12.2020

Питання виходу з конституційної кризи будуть вирішуватися поступово

1 хв читати
Питання виходу з конституційної кризи будуть вирішуватися поступово

Верховна Рада буде поступово вирішувати питання, що допомагають вийти з конституційної кризи, заявляє перший заступник глави фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Криза поступово буде вирішуватися. Перший етап - це повернення до кримінальної відповідальності за недостовірні дані в декларації", - сказав Корнієнко ввечері в понеділок в ефірі телеканалу "UA: перший".

За його словами, якщо до першого січня 2021 року цього не зробити, то "декларанти зможуть не подавати (декларації - ІФ) або обманювати і не нести за це відповідальності".

Народний депутат зазначив, що наступним етапом врегулювання ситуації стане повернення декларування, відновлення норм законодавства з урахуванням позиції Конституційного Суду.

"Але з урахуванням принципу того, що для суддів не може бути якогось окремого декларування. У них же немає окремої поліції або медицини. Вони ж в загальній картині світу живуть", - наголосив Корнієнко.

Він також зазначив, що паралельно буде вирішуватися ситуація і з Конституційним Судом. "Це вимагає злагодженої роботи, для початку - комітету правової політики, він поки не збирався", - сказав Корнієнко.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков на погоджувальній раді керівників фракцій і груп у понеділок піддав критиці парламентський комітет з питань правової політики, який протягом двох тижнів не зміг провести засідання, незважаючи на неодноразові прохання спікера.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА