07:23 01.12.2020

Мін'юст США має намір закрити справу Флінна після помилування

2 хв читати
Мін'юст США має намір закрити справу Флінна після помилування

Мін'юст США в понеділок попросив федеральний суд закрити справу проти колишнього радника з нацбезпеки президента США - Майкла Флінна, повідомляють місцеві ЗМІ.

Міністерство юстиції в понеділок опублікувало копію прохання президента Дональда Трампа про помилування Флінна і офіційно попросило федеральний суд закрити справу проти нього.

Відповідно до прохання, Флінн тепер має імунітет від будь-яких обвинувачень у неповазі до суду, які можуть виникнути у зв'язку зі справою проти нього, а також від будь-яких обвинувачень, пов'язаних із розслідуванням екс-спецпрокурора Роберта Мюллера.

Минулого тижня президент США Дональд Трамп оголосив, що помилував свого колишнього радника з нацбезпеки.

"Для мене велика честь оголосити, що генерал Майкл Флінн помилуваний. Вітаю його і його прекрасну родину. Я знаю, що тепер ви чудово відзначите день Подяки", - написав він у своєму Twitter.

Флінн у 2017 році пішов у відставку після того, як в ЗМІ потрапили відомості про те, що він обговорював тему санкцій проти РФ з Сергієм Кисляком, який тоді був послом Росії в США. Надалі в ФБР викрили Флінна у брехні у відповідях на питання з цієї теми. Той пішов на угоду з правосуддям і визнав себе винним, проте навесні 2020 року в Мін'юсті США дійшли висновку, що у ФБР не було достатніх підстав для допиту Флінна. Тепер судова влада вирішує, чи слід зняти з нього всі обвинувачення. Флінн оголосив, що тепер винним себе не визнає.

У зв'язку з цим процес винесення йому вироку призупинено.

У березні 2019 роки команда спецпрокурора Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про передбачуване втручання РФ у вибори 2016 року в США і передала його генпрокурору США. Той у листі Конгресу оголосив, що слідчі не виявили ознак змови між РФ і передвиборним штабом Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА