12:02 01.12.2020

Хорватія з 1 грудня змінила умови в'їзду, зокрема для українців

3 хв читати
Хорватія з 1 грудня змінила умови в'їзду, зокрема для українців

Штаб цивільного захисту Республіки Хорватія в понеділок ухвалив рішення про тимчасову заборону та обмеження перетину кордону Хорватії з 1 грудня до 15 грудня 2020 року, повідомило посольство України в Хорватії.

"Заборона не поширюється на громадян України, які мають дійсну посвідку на проживання в країнах ЄС та прибувають у Хорватію безпосередньо з країн Європейського Союзу, країн, які входять до "зеленого" списку, визначених Європейським центром з контролю та профілактики захворювань, не мають ознак хвороби та не були в тісному контакті з хворою людиною", - йдеться в повідомленні на сторінці посольства у Facebook у понеділок.

Громадяни України з дозволом на проживання в країнах ЄС, які проїжджали транзитом без затримання через інші країни ЄС до контрольно-пропускних пунктів Хорватії, на прикордонному переході повинні довести, що вони не затримувалися в транзитних країнах, і в цьому випадку заборона з цього рішення не поширюється на них.

"Іншим громадянам України, які прямують із країн ЄС, буде дозволено в'їзд до Республіки Хорватія за умови пред'явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, який є не давніший як 48 годин (рахуючи від часу забору до прибуття на прикордонний перехід), або з обов'язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату", - пояснили в посольстві.

Громадяни України, які постійно проживають в Україні, мають право в'їжджати в Хорватію за виняткових підстав. Зокрема, це медичні працівники, дослідники у галузі охорони здоров'я, працівники з догляду за людьми похилого віку; прикордонники; працівники в транспортній галузі; дипломати, співробітники міжнародних організацій, військові, працівники поліції, працівники в гуманітарній сфері та особи цивільного захисту під час виконання своїх службових обов'язків; особи, які подорожують транзитом; особи, які подорожують з метою навчання; моряки; особи, які подорожують з невідкладних особистих/сімейних причин, ділових причин чи мають інші економічні інтереси.

В українській дипустанові зазначили, що таким громадянам України, як медичні працівники, дослідники в галузі охорони здоров'я, працівники з догляду за людьми похилого віку; моряки; особи, які подорожують з невідкладних особистих/сімейних причин, ділових причин або мають інші економічні інтереси, буде дозволено в'їзд до Хорватії за наявності негативного результату ПЛР-тесту, дійсного 48 годин, або за умови в'їзду до Хорватії з обов'язковим проходженням самоізоляції до здачі відповідного ПЛР-тесту в Хорватії та отримання негативного результату.

"Особи, які прямують Хорватією транзитом, повинні залишити територію країни протягом 12 годин з моменту в'їзду. За наявності підстави для в'їзду до Хорватії необхідно зареєструвати свій намір на сайті МВС Хорватії https://entercroatia.mup.hr/ та роздрукувати реєстраційний номер заявки - таке підтвердження пришвидшить перетин кордону, проте не є дозволом на в'їзд від МВС Хорватії", - йдеться в повідомленні.

В українському посольстві наголосили, що під час перетину кордону та перебування в Хорватії всі особи зобов'язані дотримуватися епідемічних заходів безпеки і загальних та спеціальних рекомендацій і інструкцій Хорватського інституту громадського здоров'я.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА