15:07 01.12.2020

САП повідомила про підозру новим фігурантам справи про привласнення майна Нацгвардії

3 хв читати
САП повідомила про підозру новим фігурантам справи про привласнення майна Нацгвардії

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) у понеділок, 30 листопада, і у вівторок, 1 грудня, повідомили про підозру двом фігурантам справи про привласнення майна Національної гвардії України.

Про підозрі було повідомлено заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ДНДЕКЦ) та у скоєнні нових злочинів - колишньому народному депутату - колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ТОВ "Укрбуд Девелопмент", повідомляє прес-служба САП у соцмережі Facebook.

"У рамках розслідування Нацполіцією справи заволодіння майном Нацгвардії для встановлення реальної вартості об’єктів нерухомості в житлових комплексах на Печерську та на околиці Києва, які були предметом обміну між Нацгвардією та забудовником, було призначено судову оціночно-будівельну експертизу. Однак з'ясувалося, що колишній народний депутат у змові з колишнім посадовцем державної компанії "Укрбуд" домовився із заступником директора ДНДЕКЦ про внесення недостовірних даних у вищезазначену експертизу", - йдеться у повідомленні.

За винагороду у вигляді машиномісця ринковою вартістю у 250 тис. грн заступник директора ДНДЕКЦ знизив ринкову вартість житлового комплексу більше ніж в 11 разів - із 81 млн грн до 7 млн грн.

Дії заступника директора ДНДЕКЦ кваліфіковані за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Триває також ознайомлення з матеріалами справи вісьмох підозрюваних у справі. Серед підозрюваних - екс-нардеп і колишній командувач Національної гвардії України, керівництво "Укрбуду" та колишня посадова особа Збройних сил України.

Сума встановлених у провадженні збитків перевищує 81 млн грн.

Після ознайомлення стороною захисту та потерпілим із матеріалами досудового розслідування обвинувальний акт буде направлений до Вищого антикорупційного суду.

Як повідомлялося, правоохоронці встановили, що після укладення між Міністерством внутрішніх справ України і будівельною компанією договору будівництва будинку в Печерському районі Києва, який згодом був перебудований у житловий комплекс "Аристократ", група осіб вирішила укласти додаткові угоди для обміну нерухомого майна в ЖК "Аристократ" на нерухоме майно в ЖК "Оберіг" з метою заволодіння частиною зазначеного майна під час обміну. Для реалізації плану було здійснено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК "Оберіг" і ЖК "Казка", яке мало бути передане під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомості в ЖК "Аристократ" та збільшення вартості такого майна в ЖК "Оберіг".

Унаслідок укладення та виконання додаткових угод було втрачено активи на загальну суму 81 млн 635 тис. 448 грн.

У травні 2019 року САП погодила повідомлення про підозру колишньому командувачу НГУ Юрію Аллерову, генеральному директору компанії-забудовника та оцінювачу за фактом заволодіння майном НГУ. У липні того самого року повідомили про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.

Національне антикорупційне бюро України та САП 2 жовтня 2019 року повідомили про підозру колишньому народному депутату Верховної Ради, власнику ТОВ "Укрбуд Девелопмент" (Київ) Максиму Микитасю. У травні 2020 року Апеляційна палата ВАКС задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та обрала проти Микитася запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 100 млн грн застави.

Апеляційна палата ВАКС 14 вересня залишила в силі рішення слідчого судді про продовження терміну тримання під вартою Микитася до 3 жовтня 2020 року з можливістю внесення застави в розмірі 100 млн грн.

Слідчий суддя ВАКС 21 вересня наклав арешт на рухоме майно підозрюваного - коштовний годинник, предмети антикваріату, твори мистецтва, старовинні книги тощо.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА