18:37 01.12.2020

Частина тих, хто залишився без житла через масштабну пожежу на Харківщині, не отримали допомогу з держбюджету через відсутність документів

2 хв читати
Частина тих, хто залишився без житла через масштабну пожежу на Харківщині, не отримали допомогу з держбюджету через відсутність документів

Частина жителів Дворічанського району Харківської області, чиї будинки згоріли внаслідок пожежі на території лісництва, досі не отримали по 300 тис. грн матеріальної допомоги з державного бюджету, оскільки не мають документів, що встановлюють право на житло.

"У нас залишилося 14 власників домоволодінь, які на сьогодні не отримали цих грошей, оскільки, на жаль, не мають жодних документів на житло. Це справді проблема, і ми сьогодні шукаємо можливості її вирішити", - цитує прес-служба першого заступника глави Харківської облдержадміністрації Тетяну Єгорову-Луценко.

Вона пообіцяла поінформувати про цю ситуацію нового керівника ХОДА Айну Тимчук.

За її словами, можливе вирішення проблеми - виділення необхідних коштів з обласного бюджету.

"Ми будемо ініціювати, щоб на найближчій сесії обласної ради було розглянуто питання надання цим людям матеріальної допомоги – в такому самому розмірі, як допомога від держави", - сказала Єгорова-Луценко.

За її інформацією, власники 11 будинків уже отримали по 300 тис. грн від держави. Водночас Єгорова-Луценко запевнила, що всі потерпілі (власники 25 домоволодінь) отримали по 20 тис. грн матеріальної допомоги з обласного бюджету. Крім того, 1 млн грн було виділено з районного бюджету.

Як повідомлялося, 2 вересня вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб’ївки Дворічанського району зайнявся хвойний ліс. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила близько 80 га, пізніше площа пожежі збільшилася до 500 га, зокрема 100 га верхового лісу. Через сильний поривчастий вітер (до 15 м/с) змінних напрямків вогонь поширився у напрямку населених пунктів Гороб’ївки та Гряниківки.

Удень 6 вересня пожежу було ліквідовано.

За даними ГУ ДСНС у Харківській області, внаслідок пожежі знищено 22 житлові будинки, відселені 33 людини, через отруєння продуктами горіння було госпіталізовано 1 людину.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) КК України.

Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/ru/news/105939

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА